Off-day voor Lemelerveld bij Helios (3-0)

‘Verlies is altijd vervelend, maar vandaag ging alles mis wat mis kon gaan’, opent Lemelerveld-trainer Edwin Duim na de nederlaag (3-0) in 2J uit tegen Helios. De Deventenaren werden vorig seizoen in de strijd om het kampioenschap in 3B nog verslagen, maar lijken de Lemelervelders nu voorbij te streven.

‘We hadden niet direct druk op de bal en leden veel onnodig balverlies. De 1-0 was na tien minuten een feit toen een bal achter onze verdediging viel en verdediger en keeper weifelend optraden’, zag Duim teleurstellend aan. Joell Waslander was de maker van deze openingstreffer.

Met een 1-0 ruststand leek er nog wel van alles mogelijk. ‘In de rust heb ik in ieder geval aangegeven dat we op basis van werklust een rapportcijfer zes moeten kunnen tonen. Je hebt altijd wedstrijden die minder lopen in het seizoen, maar 100% inzet geven kun je altijd.’

Het veranderde het spelbeeld echter niet in de tweede helft. Helios maakte binnen het uur spelen de 2-0 via Sander Krijns. Tien minuten voor tijd wist de spits opnieuw het net te vinden (3-0). ‘Helios heeft ten opzichte van vorig seizoen een nog bredere selectie gekregen. Bij ons zijn jongens gestopt, waardoor we bouwen met een jong elftal. Dat verschil werd vandaag helaas wel duidelijk; zij hebben op dit moment meer mogelijkheden.’

Lemelerveld staat op dit moment op de voorlaatste plaats met twee punten uit vier duels. Komende zondag wacht Overwetering in een thuisduel.

Foto’s: Pim Nauta