De Finale van Salland’s Got Talent op zaterdag 17 maart in het HOFtheater leverde twee winnaars op. Davin Mosterd won de juryprijs bestaande uit maar liefst drie optredens, één in het HOFtheater, één tijdens Ribs & Blues en één tijdens de Stöppelhaene. Bovendien zal de Raaltese filmmaker Lars Henning een clip met de winnaar maken. Nella, Nikki & Rosalie wonnen met 24 % van de stemmen de publieksprijs: een masterclass om hun talent verder te ontwikkelen.

De finalisten waren Nella Geurts, Nikki Groote Schaarsberg & Rosalie Meijer – Femke Damman – Corné van Oorschot – Tom Veltien  – Sylvie Rodijk – Jess Bourgonjen & Steven Polderman  –  Davin Mosterd  – Demi Wind & Jasper de Jong. Zij brachten een spetterende finale met een zeer gevarieerd programma van zang, dans, rap, viool- en pianomuziek en rock. De zaal was goed gevuld met enthousiast publiek.

De deskundige jury, bestaande uit Marije Bijer, Mariska Zwaart, Lars Hennig, Sylvia van Raaij en Jos van den Born, beoordeelde de acts. Het niveau was ongelooflijk hoog en de optredens zeer divers. Het was voor de jury dus niet gemakkelijk om een keuze te maken. Uiteindelijk heeft de jury gekozen voor Davin vanwege zijn techniek, de kwaliteit van zijn eigen compositie en zijn vermogen om emoties op te roepen met zijn pianospel. Davin wint drie optredens, één in het HOFtheater, één tijdens Ribs & Blues en één tijdens de Stöppelhaene. Bovendien zal de Raaltese filmmaker Lars Henning een clip met de winnaar maken.

Ook het publiek had letterlijk een stem in deze finale. Na elk optreden werd het applaus met een decibelmeter beoordeeld en na de voorstelling mocht iedereen op een stemkaartje zijn favoriet aangeven. Met 24 % van de stemmen wonnen Nella, Nikki & Rosalie de publieksprijs: een masterclass om hun talent verder te ontwikkelen.

Volgend seizoen is er weer een nieuwe editie van Salland’s Got Talent. Alle talenten uit Salland zijn van harte welkom om zich aan te melden via info@hofinsalland.nl. De voorrondes vinden plaats in het HOFtheater op 16 en 17 februari 2013 en de finale op zaterdag 16 maart 2013.