Dit lijkt zo op het eerste oog een gewone oefenwedstrijd in de voorbereidingsfase. Twee teams die zich middels o.a. oefenwedstrijden gaan richten op de nieuwe competitie, waarin het eerste vrouwenteam van Heino in de zaterdag tweede klasse gaat acteren en de jeugdige tegenstanders van PEC Zwolle hun kunsten in de hoofdklasse mogen laten zien.

In het team van PEC Zwolle zal o.a. de talentvolle Yvette van Daelen uit Heino actief zijn. Al met al een mooi affiche voor een nuttige en aantrekkelijke wedstrijd.

Er zijn deze avond wat extra activiteiten. Zo zullen o.a. een aantal meiden uit de jeugdteams hun opwachting maken bij de presentatie en zal er een fotoshoot plaatsvinden. Ook zal het Heino team de nieuwe wedstrijd outfit presenteren, mogelijk gemaakt door Lenferink Schilderwerken, een gerenommeerd schildersbedrijf, dat met name in Overijssel en Gelderland opereert en reeds lange tijd als sponsor optreedt van o.a. vv Heino VR1. Zij zullen uiteraard ook aanwezig zijn. Uniformiteit in sportkleding is het nieuwe seizoen gewaarborgd. Zo is er een mooie lijn m.b.t. de warming-up en zullen de speelsters de trainingen in een mooie, nieuwe trainingsoutfit kunnen afwerken.

De eerste selectie van vv Heino VR1 bestaat uit een kern van goede en ervaren speelsters. Inmiddels is er een aanwas van jonge en talentvolle speelsters vanuit de eigen jeugdopleiding, waarvan er een aantal in het nieuwe seizoen zullen aansluiten bij de trainingen én wedstrijden van vv Heino VR 1. Volgens hoofdtrainer Patrick Hijlkema is dit een goede en eigenlijk ook logische zaak: “Deze ontwikkeling laat zien dat het investeren in een goede jeugdopleiding, qua trainingen, begeleiding en organisatie met daarbij het scheppen van goede faciliteiten z’n vruchten gaat afwerpen”, aldus Hijlkema, die aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer gaat beginnen. Dat de ontwikkeling van jeugdspelers belangrijk is voor de damestak van vv Heino blijkt ook uit de door de club ingezette initiatieven om te komen tot een regionale competitie voor speelsters onder de 21 jaar. Deze competitie zal komend seizoen zijn vervolg kennen met vijf andere verenigingen in de omgeving.

Hijlkema verkeert in een luxe positie om te kunnen gaan werken met een grote selectie. Dat is t.a.v. de trainingen voor zowel de selectie als de trainer heel aantrekkelijk. Hijlkema daarover: “Nu de doorstroming vanuit de jeugdopleiding daar is, zie ik het als een uitdaging de ingezette progressie verder te ontwikkelen en te bouwen aan een team dat met attractief voetbal mee kan draaien in de bovenste regionen van de competitie en wellicht meer….Dat hoort met deze selectie zeker tot de mogelijkheden”.

De wedstrijd tegen het talenten team van PEC Zwolle is er slechts één van meerdere in de voorbereidingsfase, maar vanwege het karakter toch ook wel wat bijzonder, aangekleed dus. “Ik vind het inderdaad een mooi affiche en ben benieuwd hoever we op dat moment reeds zijn. We zullen er alles aan doen om er een leuke en attractieve wedstrijd van te maken. Ik kijk er in ieder geval naar uit en hoop daarbij dat er veel publieke belangstelling zal zijn”, zo besluit de enthousiaste oefenmeester.

vv Heino VR1 – PEC Zwolle Talent Team ; Sportpark “De Kampen”, Stationsweg 10 – Heino

Woensdag 14 augustus, aanvang 19.30 uur.

U BENT VAN HARTE WELKOM !!!