Dalfsen ziet Witkampers periodekampioen worden

Op Sportpark Gerner verloor Dalfsen vanmiddag met duidelijke cijfers van Witkampers: 2-6. De koploper van 4H werd door de overwinning na zes wedstrijden al periodekampioen.

Peter Reumer, trainer van Dalfsen, moet vooraf aan een lastige middag gedacht hebben, maar een 0-4 achterstand bij rust zal ook hem verbaasd hebben. Roland Straalman (0-1) en driemaal Sander Kok wisten het net achter Dalfsen-doelmannen Nijenhuis en Marsman te vinden. Nijenhuis moest zich namelijk bij een 0-3 stand laten vervangen vanwege een liesblessure. Sander Kok, oud-spits van Rohda Raalte en de beloften van GA Eagles, staat inmiddels op acht treffers voor de ploeg uit Laren.

Na rust ontving Mark Koeslag bij Witkampers de rode kaart en wist Sjoerd Klarenbeek uit een penalty de score nog iets dragelijker te maken (1-4). Ook met tien spelers liet Witkampers zich echter niet van de wijs brengen. Sander Beuzel zorgde voor 1-5. In het slotakkoord scoorde bij ploegen nog eenmaal: Chiel Huisjes (2-5) en opnieuw Beuzel (2-6) bepaalden de eindstand.

Komend weekend is Dalfsen vrij. Die zondag daarop speelt men de thuiswedstrijd tegen Broekland.