Dalfsen wint in Haarle (1-3), Hoonhorst mazzelt tegen Broekland (1-0)

Hoonhorst won gisteren het thuisduel tegen Broekland (1-0). Een belangrijke overwinning voor de ploeg van trainer Bert Spies, want Hoonhorst kruipt verder op in de middenmoot in 4H. Voor Broekland zijn er zorgen. De oranje-witten kijken naar onderen door de nederlaag en moeten genoegen nemen met een twaalfde plaats. In Haarle won Dalfsen het topduel in 4H. Bij winst had Haarle zich weer naast koploper Turkse Kracht kunnen scharen, maar nu rukt Dalfsen als nummer vijf weer op in de subtop.

Hoonhorst en Broekland zijn beide promovendi uit de vijfde klasse. De verhoudingen vorig seizoen waren zeer duidelijk. Broekland werd overtuigend kampioen, Hoonhorst promoveerde knap via de nacompetitie. Een seizoen later heeft Hoonhorst een veilige plek in de middenmoot en staat Broekland in de onderste regionen. Dit kwam mede door de uitslag van gisteren. Invaller Jasper Beltman maakte voor de Hoonhorsters op slag voor rust de 1-0. Een te korte terugspeelbal van Broekland bracht Beltman in stelling, die koel afrondde.

Broekland had zeker in de tweede helft goede kansen, maar had de nodige pech in de afronding. Twee afkeurde goals zorgden er onder andere voor dat Hoonhorst de belangrijke punten in huis kon houden.

Dalfsen wint knap in Haarle
In Haarle stonden gisteren de nummer twee (Haarle) en nummer vijf (Dalfsen) tegenover elkaar. Dalfsen won het duel met 1-3. Bij een ruststand van 1-1, hadden Sjoerd Klarenbeek (0-1) en Eli Nahuis (1-1) het net gevonden.

Na rust zorgden Wouter Middelveen voor de voorsprong (1-2) en besliste Luc van der Vegt vijf minuten voor tijd het duel definitief (1-3) in het voordeel van de ploeg van trainer Patrick Dijkstra (foto).

Overige uitslagen 4e klasse H:
DAVO-SV Zwolle 4-5
Sallandia-IJsselstreek 5-2
OVC’21-ABS 1-0
FC RDC-Turkse Kracht 0-0
Diepenveen-Lettele 1-0