Dalfsen voetbalt ‘loom’, maar klassebehoud dichtbij

Na een zwaar seizoen is Dalfsen dichtbij klassebehoud in de vierde klasse. Met een 1-0 winst thuis tegen V en L wachten de Dalfsenaren nog een uitduel die liever met een nog geruster hart tegemoet was gegaan. ‘We hebben slecht gevoetbald. Het was traag en loom. We hebben onszelf niet voldoende beloond. Dat moeten we zondag beter gaan doen’, aldus Dalfsen-speler Chiel Huisjes (foto).

‘Je voelde wel een ander soort spanning gisteren. V en L werd gevaarlijk vanuit corners en vrije trappen. Wij hadden 70% balbezit, maar hebben dit verschil te weinig in de score kunnen uitdrukken. Ik vind dat we niet in de problemen mogen komen komende zondag’, analyseert Huisjes.

Mogelijk dat een combinatie van de temperaturen en de spanning ervoor zorgde dat Dalfsen niet in zijn beste doen was. ‘De laatste 6 á 7 wedstrijden speelden we juist goed. Door de minimale overwinning geven wij ze nog een kans.’ Dalfsen maakte gisteren kort na rust de enige treffer van de middag. Jeroen Kamphuis was de matchwinner.

‘We willen volgend seizoen heel graag weer in de vierde klasse spelen. Met de nieuwe trainer Peter Reumer ,een schot in de roos voor Dalfsen, zou dit een mooie start zijn’, besluit Huisjes.