Dalfsen schrijft historie! Kampioen op naar de tweede klasse

SV Dalfsen schrijft vandaag historie. De ploeg uit het dorp aan de Vecht speelt komend seizoen voor het eerst in de geschiedenis in de tweede klasse van het amateurvoetbal. Door een 4-0 overwinning op EMMS kon de schaal deze zondag blinken in de zon!

Lange tijd leek SV Dalfsen dit seizoen ‘freewheelend’ naar de titel te kunnen gaan. Een groot gat was er tot de naaste belagers (Dalen en CEC) in 3C Noord, die nog wel een flink aantal wedstrijden in te halen hadden. Echter wist vv Dalen tot vorige week de Dalfsenaren toch nog flink te laten zweten. De Drentse ploeg verloor echter vorige week onverwachts van Weerdinge (1-2), waardoor de rode loper alsnog uit kon rollen voor de ploeg van trainer Jacob Grooten.

Opvallend is te noemen dat Dalfsen twee nederlagen leed dit seizoen. Beide keren was dit in het onderlinge duel tegen vv Dalen. Na het duel van 15 april (Dalfsen-Dalen 1-3) leek het kampioenschap de rood-geel-zwarten toch nog te kunnen ontglippen. Immers, wie zou Dalen nog puntverlies kunnen toebrengen? Het antwoord werd (gelukkig) voor de Dalfsenaren: Weerdinge.

Met twee punten voorsprong kon de Overijsselse ploeg zo beginnen aan de laatste speeldag. Dalfsen maakte het karwei professioneel af, getuige de 4-0 overwinning van vandaag.

Voor het eerst speelt de ploeg in de tweede klasse! Namens SallandVoetbal van harte gefeliciteerd!

Foto’s: Kristian Giesen