Dalfsen-Hoonhorst: derby met grote belangen

Zondag staat in 4H de wedstrijd tussen Dalfsen en Hoonhorst op het programma. Een wedstrijd die deze keer meer is dan een leuk affiche en een wedstrijd tussen bekenden. Zeven wedstrijden voor het einde knokken beide ploegen voor lijfsbehoud. De verschillen tussen de ‘onderkant’ en de middenmoot van deze klasse zijn klein, zo ook tussen Dalfsen en Hoonhorst. Tevens heeft men aan Dalfser zijde nog iets goed te maken ..

Broekland, Dalfsen en Holten promoveerden vorig seizoen rechtstreeks uit 5H naar de vierde klasse. Met name Broekland (58) en Dalfsen (52 punten) deden dat met grote overmacht. Onder andere nummer vier Hoonhorst (40 punten) eindigde op grote achterstand. Via de nacompetitie wisten de Hoonhorsters met trainer Bert Spies aan het roer de vierde klasse alsnog te bereiken. Bijna een jaar later zijn deze grote puntenverschillen niet meer aanwezig tussen Broekland, Dalfsen en Hoonhorst. Sterker nog, Hoonhorst heeft meer punten dan Broekland en Dalfsen in 4H. De verschillen zijn wel minimaal, want Hoonhorst vinden we momenteel terug op een achtste plek met 23 punten. Dalfsen staat elfde met 22 punten en Broekland zelfs twaalfde met 20 punten. Gevaarlijke plaatsen, want de nummers elf en twaalf spelen nacompetitie aan het einde van het seizoen. De nummers dertien en veertien degraderen zelfs rechtstreeks. Tot en met nummer zes Davo (25 punten) staat iedere ploeg eronder nog ‘op scherp’ voor degradatie.

Komende zondag mag Dalfsen-trainer Patrick Dijkstra een ‘goedmakertje’ verwachten van zijn spelers. De uitwedstrijd in Hoonhorst werd door de ploeg van Dijkstra op ‘matte’ wijze met 4-1 verloren. Ook heeft Dalfsen na de winterstop in zes wedstrijden nog niet weten te winnen. Een nieuwe nederlaag zou de ploeg in verlegenheid en serieuze problemen brengen. Ook is het programma van de komende zes wedstrijden na zondag niet bepaald ‘gemakkelijk’ te noemen.

In Hoonhorst zal voorafgaand aan het seizoen mogelijk twijfel zijn geweest of men het niveau van de vierde klasse wel aankon. Het antwoord is gedurende de afgelopen achttien wedstrijden duidelijk gegeven. Toch is Hoonhorst deze seizoensgang voor ’toto-spelers’ geen berekenbare ploeg geworden. De resultaten waren vaak erg verrassend.¬†Voorbeelden zijn de 3-0 nederlaag bij hekkensluiter Lettele en een 0-5 nederlaag tegen Diepenveen. Daar tegenover stonden dan weer de 3-0 thuiswinst op nummer drie Sallandia en die op Dalfsen met 4-1.

Winst in Dalfsen zou voor de ploeg van Spies (Dalfsenaar en oud-trainer van o.a. Dalfsen) een mooie sprong richting handhaving betekenen. Zeker gezien het programma, waarin men na zondag in zes wedstrijden nog drie tegenstanders (Lettele, ABS en Broekland) ontmoet die op de ranglijst onder hen staan biedt dit mogelijkheden.

De wedstrijd op sportpark Gerner staat zondag onder leiding van de heer Christian.

Dalfsen-Hoonhorst, zondag 16 maart aanvang 14.00u.

Benieuwd naar de complete stand in 4H? Kijk dan hier