Dalfsen geeft wedstrijd snel uit handen, Haarle wint in Zwolle

Het eerste halfuur was Dalfsen zondag niet bij de les thuis tegen FC RDC. Na een 0-3 achterstand werd repareren wel een heel lastige zaak. De tweede helft herpakte de ploeg van trainer Peter Reumer zich nog wel, maar dit bleek te laat (2-4). In Zwolle wist Haarle wel te winnen van Ulu Spor (1-4).

Dalfsen-doelman Johnny Nijenhuis zag het voor zijn ogen gebeuren: ‘In de eerste helft staan we na een halfuur met 0-3 achter. Onder andere door een zeer slechte uittrap van mij (0-1, red.). Bij de 0-2 grijpen we ook niet goed in en kan de RDC-rechterspits (Tesh Ros) vanaf rand strafschopgebied de bal in de lange hoek schuiven. De 0-3 valt na een aantal duels voor de voeten van opnieuw hun rechtsbuiten die hem in de kruising pegelt.’ Ros maakte daarmee een loepzuivere hattrick.

‘De Tweede helft gaan wij va banque spelen met een extra spits en het hanteren van de lange bal. Hierdoor komen we wel meer in de wedstrijd. Uit een penalty (Sjoerd Klarenbeek) maken we 1-3.’ Oud-Raalte speler Sil Aslan maakt er vervolgens 1-4 van waarmee een offensief door de Deventenaren in de kiem werd gesmoord. ‘Een minuut daarna komt de eindstand op het bord doordat een voorzet van Daan van de Vegt door niemand wordt aangeraakt en de lange hoek in rolt (2-4). Wij begonnen gewoon niet scherp genoeg en geven de wedstrijd in het eerste half uur uit handen. Kansen hadden we genoeg, maar waar wij ze niet maken, doen zij dat wel. De tweede helft hebben we geknokt, maar het mocht niet baten’, liet de doelman weten.

Haarle kneep vorige week de handen dicht met een 1-1 gelijkspel tegen ABS. Deze week kon de ploeg van Richard Smit wel de volle drie punten bijschrijven. Met de rust stonden de rood-witten op een comfortabele 0-3 voorsprong. Jari ten Have (foto, 0-1 en 0-3) en Erik Westendorp (0-2) maakten de goals. Na rust deed Ulu Spor na een dik uur spelen iets terug via Yildirim (1-3). In gevaar kwam de overwinning niet meer toen invaller Stan van Schooten de 1-4 maakte.

Komend weekend is er geen competitieprogramma voor Haarle en Dalfsen.