Dalfsen en Hoonhorst brengen de ´platte kar´ in gereedheid

De meimaand is traditiegetrouw een maand van de beslissingen. In het geval van Dalfsen en Hoonhorst betekent het de maand waarin een kampioenschap gevierd kan worden. Beide clubs uit de gemeente Dalfsen hebben de titel voor het grijpen.

Dalfsen kent een ongekende opmars vanuit de vijfde klasse. Vanaf 2013 klom de club op naar de drempel van de Eerste Klasse. De ploeg van trainer Jacob Grooten (foto) staat vier punten los van ´buurman´ en nummer twee Lemelerveld.

Met nog drie duels te gaan speelt Lemelerveld in 2L (Noord) uit tegen middenmoter Dedemsvaart. Dalfsen hoopt op een misstap van de oranje-witten, waardoor de Dalfsenaren bij nummer 12 FC Assen de champagne kunnen ontkurken. Uiteraard moet SV Dalfsen zelf ook zien te winnen.

Hoonhorst is nog een stap dichterbij de titel dan Dalfsen. De blauw-witten staan met nog drie duels te gaan zeven punten voor op concurrent Vilsteren. De ploeg van trainer Marcel Schokker kan bij winst op Old Forward uit Wilhelminaoord de schaal in 5A (Noord) de lucht in gooien.

Voor de Hoonhorsters is het alweer 26 jaar geleden dat men kampioen werd. Tussendoor werden promoties via de nacompetitie en degradaties tussen vierde en zesde klasse afgewisseld.