Dalfsen drukt OVC’21 dieper in de zorgen

Een belangrijk duel afgelopen zondag in 4H: OVC’21-Dalfsen. Beide ploegen stonden voorafgaand aan het duel vroeg in het seizoen al angstvallig naar onderen te kijken. Dalfsen won met 2-3, waardoor de Ommenaren dieper in de zorgen komen. De ploeg van trainer Peter Reumer vindt hierdoor de aansluiting met de grote middenmoot.

Dalfsen kende een vliegende start met een snelle 0-2 voorsprong. Sjoerd Klarenbeek (2x) leek voor een rustige middag te zorgen voor de Dalfsenaren. De aanvaller kopte een corner binnen en benutte vervolgens nog een penalty. Toch knokte de thuisploeg zich terug in de wedstrijd. Na gevaarlijke vrije trappen wist Nick Zandman voor 1-2 en 2-2 te zorgen. Tussendoor had Patrick Meijerink in het zeer open duel ook nog een penalty gemist namens OVC’21. Dalfsen-doelman Nijenhuis stopte de inzet van Meijerink, ook de rebound was daarna niet besteed aan de thuisploeg.

In de tweede helft hanteerde OVC’21 vooral de lange bal naar voren. Met name bij standaardsituaties was men gevaarlijk. Qua veldspel hadden de Dalfsenaren het overzicht. Dit wist men uiteindelijk uit te drukken in de winnende treffer gemaakt de Daan van der Vegt. De Dalfsen-speler werd ongeveer tien minuten voor tijd goed aangespeeld middels een lage voorzet (2-3).

Aanstaande zondag speelt Dalfsen thuis tegen de ongeslagen koploper Witkampers. OVC’21 speelt uit tegen Koninklijke UD.