Dalfsen brengt koploper Witkampers in verlegenheid

Met een 2-4 overwinning in Laren bracht Dalfsen koploper van 4H Witkampers vanmiddag de tweede competitienederlaag toe. Voor de lijstaanvoerder geeft het geen reden tot twijfel over het kampioenschap, voor Dalfsen is het een schitterende overwinning die men afstand laat nemen tot de ‘gevaarlijke’ degradatieplekken.

‘Alles viel op zijn plaats vandaag. Met onze snelheid voorin kozen we voor de counter. Deze spelwijze pakte fantastisch uit voor ons’, liet Dalfsen-doelman Johnny Nijenhuis weten.

De goalie zag in de eerste helft Jeroen Kamphuis (0-1), Erik Koedijk (foto archief, 0-2) en andermaal Jeroen Kamphuis (0-3) scoren. Een zeer verrassende voorsprong voor de Dalfsenaren, die als nummer tien richting Witkampers gingen. De ploeg van trainer Antonie Nieuwenhuis had tot vandaag nog maar eenmaal verloren dit seizoen en al dertien maal gewonnen.

Ondanks dat de thuisploeg meer aanzette in de tweede helft wist Dalfsen 0-4 (doelpunt Kamphuis) te maken. ‘De tweede helft was het vrouw en kinderen eerst. We wisten nog wel te scoren, maar na die treffer hadden we weinig meer te vertellen. Zij maakten nog twee goals, maar daarna was het gedaan. De ontlading was enorm’, zag de Dalfsen-doelman trots.

De ploeg van Dalfsen-trainer Peter Reumer staat inmiddels stevig op de tiende plaats in 4H en heeft 18 punten uit 16 duels. Komende zondag speelt men uit tegen Broekland.