Dalfsen blaft wel tegen Haarle, maar bijt niet

Dalfsen tegen Haarle leverde zondag een 0-1 overwinning voor de nummer twee in 4H op. Dat het een overwinning werd, mag volgens de Dalfsenaren een wonder heten. ‘De eerste helft waren we beter. De tweede helft had Haarle helemaal niets meer in te brengen. Het lukte ons niet om de goal te maken’, zag Dalfsen-doelman Johnny Nijenhuis.

De doelman van de Dalfsenaren was na afloop ook schuldbewust over de enige treffer van de middag: ‘Een lage voorzet wordt door mij niet klemvast gepakt, waardoor zij simpel kunnen intikken.’ Jari ten Have wist zodoende na vijf minuten al de 0-1 te maken.

‘We drukten Haarle vervolgens ver terug, maar misten in de eerste en tweede helft grote kansen. We kopten onder andere op de lat uit een corner, schoten te slap in alleen voor de keeper en voor open doel schoten we naast. Als we zo blijven spelen moeten de punten en de goals in de volgende duels echt gaan komen’, besloot de doelman strijdbaar.

Haarle kwam door het verrassende verlies van koploper Witkampers dichterbij de ploeg uit Laren. Haarle heeft 22 punten uit 11 duels. Dalfsen heeft 11 punten uit 11 duels en staat op de tiende plaats. Komende zondag is het Haarle-Broekland en Holten-Dalfsen.

Foto’s: Kristian Giesen