Dalfsen-aanvaller Pouwels op proef bij FC Twente (UPDATE!)

Een van de meest opvallende spelers bij Dalfsen 1 is dit seizoen Maarten Pouwels (foto, midden). En dat is niet onopgemerkt gebleven bij scouts in de regio, Pouwels (19) is namelijk uitgenodigd voor proeftrainingen bij het beloftenteam van FC Twente. Op woensdag 14 en donderdag 15 februari mag hij het laten zien op het trainingscomplex in Hengelo.

Pouwels die uit de voeten kan op het middenveld en in de voorhoede, debuteerde in december 2016 in de hoofdmacht van SV Dalfsen, uit tegen Wissel (2-5). Sindsdien is hij met zijn imponerende rushes en balvastheid een plaag voor iedere tegenstander. Met twee doelpunten had hij een aandeel in het kampioenschap in de 4e klasse H, terwijl hij op zaterdagen met JO19-1 lang in de race was voor promotie naar de Hoofdklasse.

Sinds de zomer van 2017 maakt de talentvolle speler volwaardig deel uit van de selectie van Dalfsen 1.

Bron: www.svdalfsen.nl

UPDATE 08-02: Bronnen bevestigen ons dat ook PEC Zwolle een stage heeft aangeboden aan Pouwels. Of hij hier op ingaat is nog niet duidelijk. Tevens hengelde een Overijsselse zaterdag-Hoofdklasser al naar de diensten van de jonge aanvaller. Wordt vervolgd!

Foto: Kristian Giesen