Daemen is eindelijk van GA Eagles

Zijn naam bevond zich al jaren op het verlanglijstje van de club, maar nu is hij dan eindelijk Eagle. Tom Daemen (30, op de foto in duel met teamgenoot Randy Wolters) verbindt zich voor twee jaar aan Go Ahead Eagles, plus een optie voor een extra seizoen.

De middenvelder komt over van NEC, waar hij vorig seizoen met 36 gespeelde wedstrijden (5 goals) één van de pijlers onder het recordkampioenschap was. Daemen begon zijn carrière in 2002 bij Fortuna, waarna hij via MVV (168 duels, 22 doelpunten) in Cyprus terecht kwam. In de seizoenen 2012/2013 en 2013/2014 diende de Limburger daar in totaal drie clubs.

Na zijn seizoen in Nijmegen volgt nu dus Go Ahead Eagles. “Het is allemaal vrij snel gegaan”, vertelt Tom Daemen. “Bij de eerste benadering van de club vorige week had ik meteen het idee: dit is een serieuze optie. Ik kende Go Ahead Eagles al van buiten, doordat ik er in mijn tijd bij Fortuna en MVV vaak tegen gespeeld heb. Als tegenstander was het nooit een pretje om in de Adelaarshorst te spelen. Je speelde gewoon echt tegen twaalf man. Go Ahead Eagles is een club met ontzettend veel uitstraling.”

Bron: www.ga-eagles.nl Foto: Johan Wolff