Cruciaal moment pakt goed uit voor OZC

OZC pakte vanmiddag zijn tweede overwinning van het seizoen. In Nijverdal (Hulzen) werd met 1-4 gewonnen van Hulzense Boys. ‘Het was van onze kant een behoorlijk goede wedstrijd. Cruciale momenten waren vanmiddag in ons voordeel, dat is wel eens lekker’, zag OZC-trainer Hanekamp.

‘Een 1-4 overwinning was uiteindelijk een score wat aan de hoge kant’, analyseert de trainer van de Ommenaren. ‘In de beginfase waren wij de enige ploeg die aan het aanvallen was. We raakten de lat en schoten een bal tegen de kruising. Na twintig minuten spelen werd Hulzense Boys beter. Zij maakten op slag voor rust de 1-0. Voor mijn gevoel zat er een luchtje van buitenspel aan deze goal.’ Gregor van der Zande was de doelpuntenmaker namens de thuisploeg.

‘Na rust wordt een speler van hen, al dan niet doorgebroken, de doorgang belet. Een rode kaart had inderdaad gekund, het werd een gele kaart. Daarna maakten wij 1-1 (Jurrian IJzebrink) en raakte hun keeper bij een botsing geblesseerd. Zijn vervanger zag vrij snel daarna de 1-2 tegen het net gaan. Nick Hekman maakte deze goal na een schitterende aanval. Een kwartier voor tijd maakte Redmar Roelofs de 1-3. Zij kregen daarna een rode kaart en toen werd het nog 1-4 door Floris Buitenhuis, die een kwartiertje kon invallen na een periode van blessureleed.’

Hanekamp kon vandaag dus weer een beroep doen op middenvelder Buitenhuis en kon Hermen Hogenkamp (foto) zelfs weer negentig minuten laten spelen. Beide ervaren spelbepalers zaten bij de start van het seizoen in de ‘ziekenboeg’.

Met een completere selectie en totaal zeven punten uit zes wedstrijden staat OZC op de achtste plaats in 2H. Komende zaterdag speelt men het bekerduel thuis tegen zondag-vierdeklasser Haarle, aanvang 14.30u

Foto: Henk van Elburg