Crazy Saturday is ook D-day voor vv Heino

‘Als we nog wat willen dit seizoen moeten we de komende wedstrijd winnen.’ Een veelgehoorde zin onder voetbaltrainers deze periode waarin de prijzen verdeeld worden. Een volzin die komende zaterdag ook makkelijk uitgesproken kan worden door Heino-trainer Marc Lobbert en die van de tegenstander SDC’12 Hans Bossink. Voor de strijd om de derde periodetitel is het D-day voor beide ploegen!

De komende vier wedstrijden is het d’r op d’r onder voor Heino. Alles om te winnen, maar ook nog alles te verliezen. De groen-witten kunnen met een beetje geluk nog kampioen worden in 2J (achterstand op koploper De Zweef is zes punten), maar kunnen aan het einde van het seizoen ook overal naast grijpen. Zelfs een derde plaats (waar Heino nu staat) kan mogelijk niet voldoende zijn voor een plek in de nacompetitie voor promotie. Één manier om zeker te zijn van nacompetitie is door het winnen van de derde periodetitel. In de ‘dans’ om deze titel staat SDC’12 bovenaan met 12 punten uit 5 duels. Heino heeft 11 punten.

Heino verloor 2 februari dit jaar voor het laatst, uit tegen De Zweef (4-1). Echter werden de laatste twee wedstrijden gelijkgespeeld waardoor de echte aanval op de koploper nog niet doorgezet werd. Met name het gelijkspel van afgelopen weekend uit tegen Wijhe’92 (1-1) leidde tot weinig tevredenheid.

Tegenstander SDC’12 verloor in de derde periode alleen uit bij nummer twee PH Almelo (3-2). Liefst achttien doelpunten maakten de Denekampers al in de laatste vijf wedstrijden. Uitschieter was de wedstrijd van afgelopen weekend toen ATC’65 met 8-2 (!) werd verslagen. Topscoorder aan SDC-zijde is de pas 19-jarige Jouri Mensink met 16 doelpunten.

Qua personele bezetting kent de ploeg van Marc Lobbert, op één speler na, weinig problemen. Heino-aanvaller Peter Gerritsen liep ongelukkigerwijs afgelopen zondag in Wijhe weer een knieblessure op. Het neefje van SDC’12-trainer Bossink was nauwelijks een paar wedstrijden op weg na zijn revalidatie van een kruisbandoperatie. Gerritsen moet onderzocht worden om te kijken naar de schade.

In zondag 2J speelt Heino eenmaal op zaterdag dit seizoen. Dit heeft alles te maken met de feestavond en bijbehorende verlotingen in de kantine van Sportpark de Kampen. Voorafgaand aan het duel van de eerste elftallen is er ook nog een ‘voorwedstrijd’ tussen de E-pupillen van beide clubs.

Het duel staat zaterdagavond onder leiding van de heer Van Den Bosch. De ‘voorwedstrijd’ (Heino E9-SDC’12 E10) die start om 16.50u staat onder leiding van Teun Metz.

Heino-SDC’12, zaterdag 12 april aanvang 18.00u

Foto: Vincent Hartman