Rohda Raalte wint 1e bekerduel in Wehl

Hoofdtrainer Martin Drent beleefde vandaag zijn officiële debuut als trainer van Rohda Raalte. In het Gelderse Wehl kwamen de Raaltenaren tegen zondag eersteklasser Concordia niet in de problemen (2-4).

Slechts vier minuten had Rohda nodig om tot een goal te komen. Boy Boeloerditi was de maker van de snelle 0-1. Na een klein halfuur kon Denis Sahbaz (foto) vanaf de penaltystip de score zelfs verdubbelen (0-2). Even leek de thuisploeg terug in de wedstrijd te komen tien minuten voor rust na een mooie treffer van Maarten Spijker (1-2), maar dit werd snel ongedaan gemaakt toen opnieuw Boeloerditi Rohda met een marge van twee goals de rust in liet gaan (1-3).

Na rust gaf Sahbaz al snel de ‘nekslag’, ook hij maakte zijn tweede goal van de middag (1-4). De thuisploeg, vorig seizoen nog tweedeklasser, onder leiding van trainer Rudi Vonk wist kort voor het eindsignaal de score nog wel dragelijker te maken (2-4). Doelpuntenmaker Maarten Spijker was de derde speler deze middag die twee treffers maakte.

Door de winst is Rohda Raalte in de bekerpoule (waar twee ploegen doorgaan naar de volgende ronde) nu de koploper. Het andere duel tussen Vroomshoopse Boys en Excelsior’31 eindigde gisteren in een verrassende 2-1. Komende dinsdag speelt Rohda Raalte het tweede bekerduel thuis tegen Vroomshoopse Boys, aanvang 20.00u.