Colmschate’33 treft Heeten in Ponyweek

Komende zondag, tijdens de Heetense Ponyweek, staan in 3B Heeten en Colmschate’33 tegenover elkaar. Twee ploegen die dit seizoen qua resultaat precies het omgekeerde behaalden. Heeten won de eerste twee competitieduels en verloor afgelopen zondag. Colmschate’33 won afgelopen zondag voor het eerst.

Na overwinningen op Sallandia (1-4) en Epe (3-2) verloor de ploeg van Heeten-trainer Marco Onderberg zondag een tikje verrassend in en tegen Markelo. De thuisploeg kende vorig seizoen al een moeizaam jaar en had tot de thuiswedstrijd tegen Heeten nog geen punt gehaald in het huidige seizoen. Heeten was echter niet bij machte om de de ongeslagen status te behouden en verloor (1-0).

In de slotfase van het duel tegen Epe viel aanvaller Bas Aarnink (foto) uit met een knieblessure. Een kwetsuur die hem vorig seizoen in het tweede deel van de competitie ook al lang aan de kant hield. Aarnink ging afgelopen zondag naar het ziekenhuis. ‘Op het eerste gezicht is er niks kapot, maar de knie is nog wel behoorlijk dik. Komende weken ben ik uitgeschakeld’, liet hij weten.

Bij Colmschate’33 staat dit seizoen Willem Balster aan het roer. De oefenmeester is vanaf 2006 liefst vijf seizoenen trainer geweest van Heeten. Balster begon het seizoen bij de voormalig Hoofdklasser met een 0-1 nederlaag thuis tegen Vaassen en een nederlaag in en tegen Heerde (3-2). Afgelopen zondag won men de Deventer derby van Sallandia (3-1).

Vorig seizoen werd het in Heeten 3-1 met Heetense goals van Alexander Ruiter (2x) en Dennis Aarnink. Het duel komende zondag staat onder leiding van de heer Brouwer.

Heeten-Colmschate’33 zondag 28 september aanvang 14.00u.