City-talent Sinan Bytyqi gehuurd door GA Eagles

GA Eagles heeft zich voor dit seizoen verzekerd van de diensten van Sinan Bytyqi. De 21-jarige Oostenrijkse Kosovaar komt op huurbasis over van Manchester City. Cambuur huurde de aanvaller in 2015 ook korte tijd. Dit werd geen succes vanwege een blessure.

Bytyqi staat bij de club van trainer Pep Guardiola te boek als een groot talent. Niet voor niets nam Guardiola hem op in de selectie voor de voorbereidingstrip naar China en liet de Spaanse trainer hem invallen in het oefenduel met Bayern M√ľnchen op 20 juli. Bovendien ondertekende Bytyqi deze week een nieuw contract in Manchester, dat hem tot 2019 aan de club bindt.

Sinan Bytyqi (uitgesproken als: Sjienan Bytietsji) omschrijft zichzelf als een technisch vaardige voetballer die op meerdere posities in de aanval uit de voeten kan.

De huurling traint vandaag voor het eerst mee bij Go Ahead Eagles, maar vliegt woensdag alweer uit. Dan maakt hij zich op voor een historische interland: de aanvallend ingestelde speler is geselecteerd voor de allereerst kwalificatiewedstrijd van Kosovo, dat onlangs door de FIFA werd erkend als onafhankelijke voetbalnatie. Maandag staat derhalve het WK-kwalificatieduel in en met Finland op het programma.

Bron: www.ga-eagles.nl /Foto: Johan Wolff