Captain Keijzer zwaait af bij Heino

Na tien seizoenen en meer dan 250 wedstrijden komt er komende zomer een einde aan de spelerscarrière van Rik Keijzer. De Heino-captain deelde vanavond zijn teamgenoten mede dat Heino na dit seizoen nog ruimschoots bezocht zal worden, maar alleen in zijn rol als Hoofd Jeugdopleiding.

Raaltenaar Keijzer (32) maakte in 2009 met meerdere Rohda Raalte-spelers de overstap naar de destijds derdeklasser in het groen-wit. Deze periode van tien jaar legde hem geen windeieren. Inmiddels is de ervaren middenvelder niet meer weg te denken bij de opgeklommen en stabiele eersteklasser. ‘Een lastige keuze om te stoppen, maar wel de beste. Dit voorjaar word ik vader en ook moet ik binnenkort regelmatig op zondag gaan werken.’

De periode in Heino kende Keijzer louter hoogtepunten. Met een kampioenschap in 2011 in de 3e klasse en in 2014 promotie naar de eerste klasse.

Tegenover het afscheid van Rik Keijzer staat de komst van Melvin Velthuis. De inmiddels in Zwolle wonende Velthuis (30) komt daarmee terug op het oude nest na avonturen bij Rohda Raalte, Alcides, Excelsior’31 en WHC.