PEC Zwolle zakt door de ondergrens in Leeuwarden (3-1)

Cambuur Leeuwarden kiest als promovendus de wedstrijden uit om te excelleren. Zo wist men thuis tegen GA Eagles de ploeg geen enkele kans te geven. Verder won geen enkele ploeg buiten de top-5 in de Eredivisie in Leeuwarden. Gisteren was PEC Zwolle aan de beurt. De ploeg van trainer Ron Jans liet zich wel erg makkelijk de punten afsnoepen (3-1).

Bijna de gehele wedstrijd hadden de Zwollenaren niets in te brengen. Na al een snelle kans voor de thuisploeg om de score te openen (net naast), was het PSV-huurling Ritzmaier die de bal mooi over PEC Zwolle-doelman Boer wist te stiften. Een snelle voorsprong was toen wel een feit (1-0). De Zwolse verdediging liet Ritzmaier wel heel makkelijk zijn ‘kunstje’ doen.

Vervolgens was het Barto, derde keuze in de spits, die mocht aantreden vanwege blessures van Ogbeche en Hemmen, die zijn fijne momenten deze middag beleefde. Net voor rust (2-0) en net na rust (3-0) wist de oud-speler van onder meer Harkemase Boys het net te vinden. Bij beide situaties werd de Zwolse defensie op oplettendheid en scherpte afgetroefd.

Na de 3-0 achterstand liet de thuisploeg de touwen iets vieren, waardoor PEC Zwolle wat kansjes kreeg. Het leed was toen echter al geleden. Toch wist de Pool Klich (foto, archief) nog met een nauwkeurig afstandsschot de score iets van dragelijk te maken (3-1). PEC Zwolle droop af in Leeuwarden, waar men juist na de winterstop aan een goede serie bezig was.

Komende zaterdag (19.45u) speelt PEC Zwolle thuis tegen Heracles Almelo.

Cambuur-PEC Zwolle 3-1

9′ 1-0 Ritzmaier
40′ 2-0 Barto
51′ 3-0 Barto
78′ 3-1 Klich

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Gravenbeek (46. VD Werff), Van Polen, Broerse (73. Pereira), Van Hintum, Klich, Drost, Karagounis, Saymak, Thomas, Fernandez (46. Mahmudov).