PEC Zwolle verliest in Leeuwarden

‘We gaan nog wel meedoen in het linkerrijtje. Alleen vandaag was het niet linkerrijtje waardig. We hebben slecht gevoetbald en verdiend verloren’, baalt trainer Ron Jans (foto) tegenover PECZwolle.nl na de 1-0 nederlaag van zaterdagavond in Leeuwarden tegen Cambuur.

Ondanks enkele kansen voor de thuisploeg had de ploeg van trainer Ron Jans een groot deel van de wedstrijd onder controle, zonder overigens zelf groots te spelen. Aanvallend wist men weinig gevaar te produceren voor het doel van Cambuur-doelman Nienhuis.

De hekkensluiter kon punten zeer welkom gebruiken. Na een tweede gele kaart voor PEC Zwolle-verdediger Bouy na een uur spelen leken de Friezen op jacht te kunnen naar drie punten, maar ontbrak het aan een aanvalsplan. De enige die wist te scoren was Byrne. De Cambuur-matchwinner schoot vijf minuten voor tijd de bal geplaatst achter doelman Van Der Hart (1-0). Onder leiding van nieuwe trainer Marcel Keizer haalde de gastheren zo de eerste overwinning binnen.

Door het verlies staan de Zwollenaren op een negende plaats in de Eredivisie met 35 punten uit 25 duels. Komende zaterdag speelt PEC Zwolle thuis tegen De Graafschap. Aanvang 18.30u.

Cambuur-PEC Zwolle 1-0 (0-0)
85′ 1-0 Byrne

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart, Marcellis, Lam, Bouy, Schenkeveld, Dekker (89′ Rasevic), Marinus (85′ Tanda), Ehizibue, Nijland, Menig (63′ Evre), Veldwijk.

Foto: Johan Wolff