Cambuur drukt Eagles met neus op de feiten

Go Ahead Eagles heeft zaterdagavond geen punten overgehouden aan het thuisduel met SC Cambuur. De Deventenaren gingen in eigen huis met 1-2 ten onder en zagen tevens verdediger Jop van der Linden met een hersenschudding van het veld afgaan.

Go Ahead gaf geen thuis in het belangrijke duel met concurrent Cambuur. Het werd daarmee ook een vervelende wedstrijd om naar te kijken, mogelijkheden waren schaars, balverlies was er veel. Foeke Booy bestempelde het duel na afloop tot het slechtste thuisduel van 2014.

Cambuur zette het duo Van der Linden en Vriends vast. Eagles slaagde er niet in om hier een oplossing voor te vinden. Nadat Barto na een half uur scoorde moest Eagles wat opportunistischer gaan spelen. Ook dit pakte niet uit zoals gewenst.

Daarbij moest Jop van der Linden geblesseerd van het veld. De verdediger kwam met zijn hoofd hard in botsing met Bartholomew Ogbeche. Amevor nam zijn plek in, daarbij bracht Booy Marnix Kolder om de gelijkmaker te forceren. Maar het was Cambuur dat op 0-2 kwam na een prachtig schot van Rusnák. Diep in de (opvallend korte) blessuretijd werd het nog 1-2, nadat Türüç een vrije trap via de binnenkant van de paal binnenschoot.

Booy riep na de onlangs gesprokkelde punten dat er in de winterstop geen spelers zouden bijkomen. Zaterdag werd duidelijk dat het (vooral voorin) toch kwaliteit ontbreekt. De tweede seizoenshelft wordt hard werken en GA Eagles is vooralsnog niets beter dan clubs als NAC, ADO, Heracles en Excelsior.

Go Ahead Eagles – SC Cambuur 1-2 (0-1)
’27 0-1 Barto
’73 0-2 Rusnák
’94 1-2 Türüç

Opstelling GA Eagles: Van der Hart, Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden (Schenk/55), Wijnaldum (Amevor/74), Rijsdijk (Kolder/64), Duits, Türüç, De Sa, Schalk, Lewis.

Foto’s Johan Wolff