GA Eagles-trainer Jimmy Calderwood zorgde vrijdagavond 13 april met zijn elftal voor een prima prestatie. Met een 1-2 overwinning in Maastricht tegen MVV zijn de kansen op een plek in de play-offs weer springlevend. Trainer Calderwood pakte hiermee alweer zijn derde overwinning op rij, een loepzuivere hattrick voor de Schotse trainer.

Ondanks dat aartsrivaal FC Zwolle kampioen werd, moet ook GA Eagles een goed gevoel aan dit weekend hebben overgehouden. Het behaalde namelijk belangrijke punten tegen directe concurrent MVV. In Maastricht ging het niet gemakkelijk. Met name het eerste halfuur speelden de ‘rood-gelen’ zwak. Het was dan ook Prince Rajcomar die MVV na zeven minuten al op een 1-0 voorsprong zette.

Na het zwakke eerste halfuur was het Karim Fachtali die een aanval beheerst afrondde; 1-1. Na rust had de wedstrijd twee kanten op gekund. Na een doelpunt van Suk in de 56e minuut, hadden beide ploegen genoeg kansen nog iets aan de stand te veranderen. GA Eagles behaalde echter na het laatste fluitsignaal de drie punten.

Conclusie na deze 32e speelronde is dat GA Eagles goede zaken heeft gedaan en nog maar één punt achterstand heeft op een plek die recht geeft in de play-offs. Echter zijn de concurrenten wel weer dichter bij elkaar gekomen. Zo stond MVV voor dit weekend nog op de achtste plek en wordt door het verlies weer teruggeworpen. Genoeg spanning dus nog de komende weken.

Het restant-programma van kandidaten play-offs Jupiler League:

Datum Wedstrijd
Vr 13/04 MVV – GA Eagles 1-2
FC Oss – Fortuna Sittard 1-3
FC Dordrecht – FC Den Bosch 4-3
FC Volendam  – FC Emmen 3-1
Vr 20/04 GA Eagles (10) – FC Emmen (18)
MVV (11) – SC Cambuur (5)
Telstar (15) – FC Volendam (12)
FC Dordrecht (9) – FC Oss (14)
FC Eindhoven (3) – Fortuna Sittard (8)
Vr 27/04 Fortuna Sittard (8) – GA Eagles (10)
FC Oss (14) –MVV (11)
FC Volendam (12) – FC Eindhoven (3)
Helmond Sport (4) – FC Dordrecht (9)

 

Op dit moment ziet de stand en de deelnemers aan de nacompetitie er als volgt uit:

Plek Club Duels Punten (doels.) Nacompetitie
8 Fortuna Sittard 32 47  (+12) Geeft recht op (JL 7)
9 FC Dordrecht 32 47  (-6) Mogelijk recht op** (JL8)
10 GA Eagles 32 46 (+8)
11 MVV 32 45  (+0)
12 FC Volendam 32 44  (+0)

 

**Of deze plek recht geeft op nacompetitie is afhankelijk van de winnaar van de vierde periode. Mocht er bij de top-2 van deze periodestand twee ploegen eindigen uit de top-7 van de eindrangschikking, dan geeft plaats 9 in de eindranglijst ook recht op een plek in de nacompetitie.