Verdediger Dave Bus speelt volgend seizoen niet meer voor GA Eagles. De 33-jarige Bus heeft in goed overleg met de clubleiding van GA Eagles besloten niet door te gaan in Deventer. Waar Bus volgend seizoen naar toe rijdt en of Bus überhaupt rijdt is de vraag.

Dave Bus verbleef relatief lang in het amateurvoetbal. Hij groeide op in Lichtenvoorde, verbleef zijn jeugdopleiding bij Longa’30 en haalde het eerste elftal. Longa’30 speelt tegenwoordig op Hoofdklasse-niveau, maar speelde in de tijd dat Bus er speelde in de derde klasse. Om hoger op te komen verkaste Bus in de zomer van 2002 naar HSC’21. In Haaksbergen werd Bus een vaste waarde, met als hoogtepunt het behaalde algeheel kampioenschap van de Zondagamateurs in 2004. In deze zelfde zomer volgde een transfer naar De Graafschap.

In Doetinchem verbleef Bus vier seizoenen in de Eredivisie en Jupiler League, waarvan hij ook een halfjaar werd uitgeleend aan het Schotse Aberdeen. In 2008 verhuisde Bus naar GA Eagles om daar, tot en met dit seizoen, voor vier seizoenen te verblijven.

Op rtvoost meldt Dave Bus mogelijk helemaal te stoppen met (prof)voetbal: “Mocht er nog een hele mooie club komen, dan sta ik daar voor open. Mocht dat niet zo zijn, dan val ik, mede door mijn eigen zaak, niet in een ‘zwart gat’.” Bus runt samen met een vriend een groothandel in werkkleding, schoenen en sportartikelen.  

 

 

Kijk voor meer wijzigingen op de spelermarkt in Salland op: Spelersmarkt Salland 2012/2013

Foto: www.ga-eagles.nl

Twitter mee over voetbal met #sallandvoetbal