Enkele hardloopwedstrijden uit Salland dingen mee naar de titel ‘Leukste hardloopevenement van Nederland’. Voor de titel komt een hardloopevenement uit de gemeente Olst-Wijhe in aanmerking. Het gaat om de Bunkercross Olst-Deventer.

Het loopevenement Bunkercross te Olst-Deventer vindt dit jaar plaats op zondag 11 maart. De loop wordt georganiseerd door AV Daventria 1906. Het heeft een overhard parcours over de paden van het schitterende landgoed “De Haere”. Iedereen kan via www.hardloopevenementvanhetjaar.nl een stem uitbrengen voor de Bunkercross. Bij het stemmen kunnen er cijfers worden gegeven voor de sfeer, het parcours, de organisatie en de prijs/kwaliteitverhouding. Stemmers maken kans op een reis naar de Marathon van Athene (inclusief deelname aan de 5 kilometer, 10 kilometer of marathon). De tweede prijs is een iPad2.

Er kan tot en met 22 april gestemd worden. Voor iedere stem keert de organisatie met de betrokken partners 0,05 cent uit aan een goed doel naar keuze. Iedereen die stemt, kan kiezen uit de volgende drie goede doelen: Het Rode Kruis, Kika of De Hartstichting. De verkiezing wordt georganiseerd in samenwerking met onder meer Grote Steden Trimreizen, Wahoo, Ikren.nl , Vote Company, Het Rode Kruis, Kika en De Hartstichting.