Onlangs vertelde Joran Pot in maart over zijn toekomst te gaan praten met de clubleiding van FC Zwolle. Aan het begin van deze week werd echter bekend dat Pot niet langer wacht op FC Zwolle, maar een tweejarig contract (met een optie voor nog een jaar) bij rivaal Go Ahead Eagles heeft getekend. Afgelopen vrijdag, thuis tegen Helmond, werd Pot ’toevallig’ buiten de basis gelaten.

FC Zwolle heeft zijn zinnen gezet op promotie naar de Eredivisie. Men wachtte daarom bij Pot langer met de contractonderhandelingen dan het bij andere spelers deed. Dit moet Pot het gevoel hebben gegeven dat er, mocht FC Zwolle promoveren, weinig plek zal zijn voor de Heinoër. Door het tekenen bij Go Ahead Eagles kiest Pot eieren voor zijn geld en is twee seizoenen verzekerd van het spelen van profvoetbal bij een andere mooie club. Mogelijk zullen de Deventenaren Pot volgend seizoen ook meer op een positie op het middenveld gaan gebruiken dan achterin. Op het middenveld bleek Pot in de jeugd van FC Twente namelijk één van de grootste talenten van het land.

Nadat deze week bekend werd dat Pot een contract tekent in Deventer werd hij afgelopen vrijdag door trainer Langeler buiten de basis gelaten. Vreemd? Kinderachtig? Terecht? Zegt u het maar! Mensen met clubsentiment aan Zwolse kant zullen een andere mening gedaan zijn dan de neutrale toeschouwers of mensen met aan de ‘Eagles-zijde’.

Alsof het zo moest zijn verloor FC Zwolle vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport met 2-3. Na een 2-0 voorsprong gaven de Zwollenaren het volledig uit handen. Pot kwam in de 71e minuut in het veld en werd hard uitgefloten door Zwolse supporters. Begrijpelijk? Wat had u gedaan als uw werkgever weinig vertrouwen toonde en een mooie kans bij een ander bedrijf meer zekerheid geeft?

Foto: Joran Pot (rechts) in duel met GA Eagles-speler Tarvajärvi. Bron: www.ga-eagles.nl

Lees het eerdere interview: ‘Joran Pot blijft cool’ 

Twitter mee over voetbal via Sallandmagazine met #salvoe