Brugge en Palland twee nieuwe hoofd opleidingen PEC Zwolle

Henk Brugge en Alexander Palland zijn met ingang van komend seizoen de twee nieuwe hoofd opleidingen bij PEC Zwolle. Het tweetal volgt daarmee Bert Ebbens op, die komende zomer de overstap naar het professionele scoutingsapparaat van de club gaat maken en daar de coördinatie van de scouting voor zijn rekening gaat nemen. Palland en Brugge hebben opgeteld vijftien jaar ervaring als jeugdtrainer binnen de club en tekenen voor drie jaar.

Brugge: ,,De afgelopen jaren heeft PEC Zwolle grote stappen voorwaarts gezet, óók op het gebied van jeugdvoetbal. Van vier teams in het begin zijn we inmiddels uitgegroeid naar een volwaardige voetbalacademie. In de afgelopen acht jaar dat ik hier werkzaam ben, hebben we samen met de vaste trainersgroep enorme progressie geboekt. Het is heel mooi dat de club trainers intern de kans geeft om samen met de PEC Zwolle Voetbalacademie door te groeien. Zelf ga ik fulltime deze functie uitoefenen, waardoor ik ondersteunend zal gaan zijn naar alle jeugdtrainers, zodat ik affiniteit houd met het veld.”

Palland: ,,Inmiddels ben ik nu zeven jaar jeugdtrainer bij PEC Zwolle. Eerst in de onderbouw en daarna in de bovenbouw, als coördinator. Samen met Henk krijgen wij nu, als jongens van de club, de kans om dat wat Rini Coolen, Dwight Lodeweges en Bert Ebbens en een geweldige vaste trainersgroep de afgelopen jaren hebben opgebouwd, verder door te ontwikkelen. Naast hoofd opleidingen, was het een vurige wens van mij om tevens trainer te blijven. Ik ben dan ook blij dat ik volgend seizoen trainer blijf van PEC Zwolle O17.”

Technisch directeur Gerard Nijkamp: ,,In het in medio 2017 gepresenteerde meerjarenplan, staat als één van de pijlers het doorontwikkelen van de voetbalacademie. Concreet heeft de club de ambitie om door te groeien van een nationale, naar een internationale voetbalacademie. Om dat te bewerkstelligen, zijn er binnen de PEC Zwolle Voetbalacademie focusgebieden aangegeven. Met Henk Brugge en Alexander Palland als nieuwe hoofd opleidingen zetten wij een volgende stap in deze ontwikkeling. Henk en Alexander kennen de club door en door en zijn dan ook zeer geschikt om deze functie te gaan bekleden.”

Daarnaast gaat Bert Ebbens vanaf komend seizoen de profscouting coördineren en aansturen als manager profscouting. Nijkamp: ,,Na zeven jaren als hoofd opleidingen te hebben gefungeerd, draagt hij dit stokje over om zich volledig te kunnen richten op deze belangrijke pijler binnen de club. In de afgelopen periode heeft Bert de PEC Zwolle Voetbalacademie een enorme kwaliteitsimpuls gegeven. De doorstroming van high potentials is op gang gekomen en hij heeft de samenwerking met het CSE (Centre for Sports & Education red.) verder vormgegeven. Mede door hem heeft de voetbalacademie de status van nationale opleiding gekregen. Ben Hendriks en Mike Willems zullen als senior scouts betrokken blijven en Albert van der Haar en Henry van der Vegt komen het profscoutingsteam versterken.”