Nieuwleusen maakt strijd 2e periodetitel nog weer spannend

Achteraf was een overwinning genoeg geweest voor een periodetitel in 3C voor Nieuwleusen. De ploeg van trainer Alex Booij verloor echter met 2-0 in en tegen Bruchterveld. Hierdoor wordt de laatste speeldag van de periode (4 april) nog een hele spannende!

‘Ik vond het vandaag geen terechte nederlaag. Bruchterveld speelt vechtvoetbal met veel lange ballen. Ik geloof dat ze bij hun tweede treffer, vlak voor tijd, pas hun eerste uitgespeelde aanval hadden’, zag Nieuwleusen-trainer Booij.

‘De eerste helft was rommelig. Bij de 1-0 halverwege de eerste helft geven we tweemaal achter elkaar de bal weg en haalt vervolgens een speler van hen prachtig uit. Wij hadden zelf twee รก drie halve kansen.’

Booij vervolgt: ‘De tweede helft speelden we rustiger en hadden we meer diepgang. We hebben hele grote kansen niet benut. Rick Jansen en Tom Odink hadden de kansen in ieder geval de gelijkmaker te maken. Uiteindelijk maakten zij in blessuretijd nog de 2-0. Jammer, want bij winst hadden we de periodetitel binnengesleept’, wist de trainer van Nieuwleusen.

Op zaterdag 4 april volgt het inhaalprogramma van de tweede periode. Nieuwleusen speelt dan thuis tegen Storica. Hardenberg’85 speelt uit tegen Bergentheim en Bruchterveld, dat theoretisch ook nog een kans heeft, speelt uit tegen Zwolsche Boys.

Volgende week zaterdag speelt Nieuwleusen uit tegen Hatto Heim.

Stand 2e periode 3C:

1. ZAC 8-19 (al in het bezit van de 1e periodetitel)
2. Nieuwleusen 8-18 (+7)
3. Hardenberg’85 8-17 (+4)
4. Hatto Heim 9-14 (+3)
5. Bruchterveld 7-13 (+3)

Foto’s: Maria de Roo