Broekland zet belangrijke stap tegen Hoonhorst

‘Een lekker gevoel is het zeker, maar een gelijkspel was terecht geweest vandaag’, zag Broekland-trainer Rouwenhorst na de 2-1 overwinning in 4H thuis tegen Hoonhorst. De thuisploeg deed hele goede zaken en staat ‘opeens’ op een veilige achtste plaats, terwijl men tot vandaag nog op een nacompetitie-plek stond. ‘We zijn er echter nog niet, het kan volgende week weer anders zijn’, weet de trainer van de Broeklanders.

Voorafgaand aan het duel wist Hoonhorst zich nog in veilige haven te wanen. Broekland moest vrezen voor nacompetitie. Na afloop van het duel zijn de rollen omgedraaid.

‘Onze beginfase was sterk. We wisten dat Hoonhorst graag duels wil en op power speelt. In het begin kwamen we hier goed onderuit en ook nog op 2-0 voorsprong. Via Stefan van de Vegte was het binnen een kwartier 1-0 en door een penalty even later 2-0. Nog voor rust kwam Hoonhorst beter in de wedstrijd’, zag Rouwenhorst.

De 2-0 van Broekland vanaf elf meter kwam van de voet van Aron Schiphorst. Tien minuten voor rust wist de ploeg van trainer Bert Spies echter de 2-1 (Jasper Beltman) te maken, waarna de Hoonhorsters ‘bloed roken’. ‘De tweede helft drukte Hoonhorst ons wel terug en konden we veelal alleen maar tegenhouden. Toch bleven veel kansen voor hen uit. Ook nadat bij ons de krachten wat wegvloeiden op het laatst, bleven we overeind’, aldus een tevreden oefenmeester.

Met 31 punten uit 24 wedstrijden staat Broekland inmiddels op een achtste plaats, een stijging vanaf plek twaalf in één speelronde. Hoonhorst zakt van een veilige stek naar plaats twaalf (nacompetitie) met 30 punten uit 24 wedstrijden. De verschillen zijn minimaal in 4H.

Komende zondag speelt Broekland uit tegen Diepenveen en Hoonhorst neemt het thuis op tegen SV Zwolle.

Overige uitslagen 4H op zondag 27 april:

Turkse Kracht-RDC FC 5-0
IJsselstreek-Sallandia 3-1
Dalfsen-Haarle 3-1
ABS-OVC’21 0-0
Lettele-Diepenveen 3-4
SV Zwolle-DAVO 1-1