Broekland wil na vandaag weer lekker gaan voetballen

In en tegen Diepenveen verloor Broekland vandaag met 3-1. Ondanks de positie in de veilige middenmoot van 4H heeft de ploeg van trainer Arnoud Rouwenhorst (foto) na vanmiddag twee duels op rij verloren. ‘We zijn zelf te weinig aan voetballen toegekomen. Al met al hebben we terecht verloren’, zag de Broekland-trainer.

‘Diepenveen heeft een gevaarlijke voorhoede. Met name hun aanvoerder speelt daar in een vrije rol en is zeer gevaarlijk. Na een 2-0 achterstand kwamen we middels een vrije trap nog terug tot 2-1. Je hebt dan nog hoop, maar het mocht helaas niet zo zijn vandaag’, wist de Broekland-trainer.

Gijs de Jong was vanmiddag verantwoordelijk voor de twee eerste treffers van de thuisploeg. Broekland-verdediger Remco Dijkman scoorde uit een vrije trap in de tweede helft (2-1). Diepenveen won uiteindelijk met 3-1 door een goal van Timo Broekman.

Ondanks het verlies heeft Broekland 24 punten uit 17 duels. Het ‘gat’ tot nacompetitieplaats elf (Ulu Spor) is nog 12 punten. Komende zondag speelt Broekland uit tegen koploper Witkampers. ‘We hebben daar niets te verliezen. Het is zaak ons goede gevoel er terug te vinden’, besluit Rouwenhorst.