Broekland-trainer Rouwenhorst: ‘Terecht verloren’

Broekland stond vandaag in Deventer voor een lastige opgave in een inhaalduel. In het uitduel tegen Turkse Kracht, kon de thuisploeg namelijk bij winst de koppositie terugpakken van Haarle in 4H. Broekland dat graag weg wil uit de onderste regionen moest het uiteindelijk afleggen (5-3). ‘We hebben terecht verloren van één van de beste ploegen waar we tot nu toe tegen gespeeld hebben’, weet Broekland-trainer Arnoud Rouwenhorst.

‘Turkse Kracht heeft een ploeg met een zeer gevaarlijke voorhoede en een makkelijk voetballend middenveld. Als wij juist op hun middenveld druk wilden zetten, dan voetbalden zij zich er goed onderuit’, analyseert de oefenmeester. Na twee minuten keek de ploeg van Rouwenhorst tegen een 1-0 achterstand. Gelukkig voor de Broeklanders kon Aron Schiphorst al snel wat terug doen (1-1). Uit een corner van Broekland counterde Turkse Kracht naar een nieuwe voorsprong (2-1) en kon men op een vervelend moment, vlak voor rust, de 3-1 aantekenen.

‘Steeds als we dachten bij te komen, dan maakten zij alweer de doelpunten, waardoor we terecht verloren. Na rust werd het 4-1 en maakte Aron Schiphorst de 4-2. Vervolgens werd het 5-2 en eindigden we op 5-3 in blessuretijd door een goal van Stefan van de Vegte.’

Rouwenhorst speelt volgende week in en tegen Hoonhorst. Die ploeg verloor vandaag het inhaalduel ook in een doelpuntrijke wedstrijd met 6-4 bij IJsselstreek.

Broekland staat na vandaag op de elfde plaats met tien punten uit tien duels. Hoonhorst staat negende met dertien punten uit tien duels. Een belangrijk duel dus volgende week voor beide ploegen. ‘Hoonhorst is een ploeg waar we van moeten winnen’, besluit de trainer van Broekland.