Broekland krijgt eigenlijk te weinig met één punt (2-2)

‘Er had absoluut meer ingezeten. Ondanks dat Turkse Kracht individueel beter is, stonden we na een uur spelen wel met 2-0 voor. Nadat zij meer risico namen werd het nog 2-2’, analyseert Broekland-trainer Rouwenhorst na afloop van het thuisduel tegen één van de topploegen in 4H.

‘Het eerste uur waren beter dan Turkse Kracht. Net voor rust kwamen we op 1-0 en stopte onze keeper fantastisch een penalty. Net na rust maakten we 2-0 en kregen we zelfs kansen op 3-0.’ Voor Broekland scoorden Stefan van der Vegte (1-0) en Jim Booijink de 2-0 (foto archief, rechts).

‘Turkse Kracht kwam na een uur spelen veel beter in de wedstrijd en maakte 2-1 en 2-2. Al vond ik de 2-2 ontstaan uit een onterecht gegeven vrije trap. Na de 2-2, ongeveer tien minuten voor tijd, werd het een erg open wedstrijd. Op basis van het eerste uur ben ik erg tevreden. We hebben uitstekend gevoetbald en hard gewerkt, een basis om op door te bouwen’, zag Rouwenhorst.

Deze lijn doorzetten zal Broekland ook wel moeten, want met 24 punten uit 21 wedstrijden staat men op een tiende plaats. Dit is slechts één punt verwijderd van de elfde (nacompetitie)plaats.

Komende zondag is Broekland vrij. Die week daarop neemt het thuis op tegen SV Zwolle.