Broekland kent Haarle inmiddels goed genoeg

In 4H won Broekland met 0-2 bij Haarle. Een, gezien de stand, verrassende overwinning. Met name de voorkennis van Broekland-trainer Arnoud Rouwenhorst pakte in het duel goed uit: ‘We weten waar Haarle sterk is en hebben kort voor de wedstrijd de tactiek nog iets aangepast door het hobbelige veld.’

‘De kwaliteiten van Haarle liggen voorin. Om te zorgen dat ze onder andere Erik Westendorp niet goed konden bereiken zetten wij snel druk op hun achterhoede. Daarnaast wilden we via het middenveld voetballen, alleen bleek dat op het veld in Haarle niet de beste oplossing. We gingen sneller diepte zoeken hierdoor’, wist de oefenmeester van Broekland.

Vlak voor rust wisten de Broeklanders toe te slaan. Tim Oerlemans (foto) zorgde met de 0-1 voor de openingstreffer. Aanvoerder Wout Koerhuis zorgde vlak voor de thee ook voor de eindstand (0-2). ‘We blijven wat problemen houden qua personele bezetting door blessures. Het is prettig dat het na volgende week winterstop is. Gelukkig zijn we na vandaag wel wat weg van de onderste plekken’, besloot Rouwenhorst.

Broekland staat op een negende plaats met 17 punten uit 12 duels. Haarle staat vierde met 22 punten uit evenveel duels. Volgende week zondag is het Broekland-Holten en Witkampers-Haarle.