Broekland kan na 36 jaar weer een schaal tonen

Weinigen zullen het zich herinneren: Broekland werd in 1976 voor het laatst kampioen. Weliswaar nog een trapje hoger dan de klasse waar men dit seizoen in speelde. Men werd destijds kampioen in 4H. Met slechts één punt verschil tussen nummer twee Zutphen, trof men dat seizoen ook ploegen als Holten, Lemelerveld, Heino, Overwetering en Koninklijke UD. Vandaag de dag ziet de vijfde klasse H er wel iets anders uit, maar bereikte Broekland na 36 jaar wel hetzelfde: een kampioenschap!

Bij het behalen van minimaal één punt kon Broekland de platte kar vandaag uit de schuur halen. Met nog twee speelronden te gaan en een voorsprong van zes punten op Dalfsen, kon het nauwelijks nog misgaan. Tegenstander Holten (nummer drie in 5H) was vorige week al zeker van promotie en zou na de wedstrijd ook een feestje vieren na dit bereikte heugelijke feit. Zou men in Holten SV Broekland überhaupt een strobreed in de weg leggen?

‘Het was niet goed vandaag en Holten heeft gewoon een goede ploeg. Fysiek ook sterk, daar hadden we het erg lastig mee’, vertelt middenvelder Marco ten Klooster na afloop van het duel uit tegen Holten.

Tot aan de rust kwamen beide ploegen niet tot scoren. In de 56e minuut brak men in Holten de ban door 1-0 te maken.  Waarna het rond de 75e minuut nog erger werd voor de ploeg van trainer Arnoud Rouwenhorst: 2-0. Vermoedelijk kreeg men langs de lijn in Holten ook de tussenstand bij Dalfsen-Hoonhorst mee: 0-1. Hierdoor zouden de Broeklanders alsnog de champagne kunnen laten knallen.

Na het laatste fluitsignaal was er in Dalfsen niets veranderd (0-1) en maakte Holten kort daarvoor nog een eigen doelpunt (2-1), waardoor de Oranje-Witten na 36 jaar zich wederom kampioen mogen noemen!

De hele club viert komende avond een kampioensfeest in het Horsthuis te Broekland, waar het vermoedelijk nog lang onrustig zal blijven …