Broekland-Hoonhorst: Punten, de rest komt later!

Hoonhorst was afgelopen paasweekend één van de weinige zondagclubs die in actie kwamen. In 4H speelde de ploeg van trainer Bert Spies op maandag met 1-1 gelijk, uit tegen koploper Turkse Kracht. Een ‘gewonnen punt’ die grotendeels op het conto van Hoonhorst-doelman Herman de Ruiter gezet kon worden. Komende zondag gaat Hoonhorst op bezoek in Broekland. Een cruciale wedstrijd die voor de winnaar een mooie ‘duw’ in de richting van handhaving is.

Ondanks de gemakkelijke promotie in de vijfde klasse van Broekland was er nog geen garantie op een makkelijke handhaving dit seizoen in 4H. Hoonhorst promoveerde met een omweg en maakt juist daardoor een uitstekend seizoen door. Toch zijn de Hoonhorsters niet veilig en kan hen verlies zondag in grote zorgen over nacompetitie brengen.

Broekland lijkt net op tijd de juiste vorm te hebben gevonden. De ploeg van trainer Arnoud Rouwenhorst was het gehele seizoen veelal onderin te vinden, maar verloor de laatste vier wedstrijden niet. Met acht punten uit vier wedstrijden zou een nieuwe overwinning de ploeg mogelijk weer op een ‘veilige’ plaats zetten.

Het duel in Hoonhorst eindigde eerder dit seizoen in een zuinige 1-0 overwinning voor de thuisploeg. Matchwinner destijds was Jasper Beltman.

Broekland resteert na zondag nog de duels tegen Diepenveen uit en OVC’21 thuis. Hoonhorst speelt dan nog tegen SV Zwolle thuis en DAVO uit. Beide ploegen hebben rechtstreekse handhaving nog in eigen hand, te beginnen aanstaande zondag!

Scheidsrechter op Sportpark ’t Horsthuis is de heer Fikkert.

Broekland-Hoonhorst, zondag 27 april aanvang 14.00u

 

Overige wedstrijden in 4H op zondag 27 april:

SV Zwolle-DAVO
Lettele-Diepenveen
ABS-OVC’21
IJsselstreek-Sallandia
Dalfsen-Haarle
Turkse Kracht-RDC FC

Stand onderin 4e klasse H:

6. RDC FC 23-33
7. Diepenveen 23-32
8. Davo 23-30
9. Hoonhorst 23-30
10. ABS 23-29
——
11. OVC’21 23-29 (nacompetitie-plek)
12. Broekland 23-28 (nacompetitie-plek)
——
13. Dalfsen 23-25 (degradatie-plek)
14. Lettele 23-21 (degradatie-plek)