Broekland heeft een lekkere opsteker te pakken (5-1)

Broekland won vandaag de thuiswedstrijd van Diepenveen met 5-1. De uitslag doet een simpele overwinning vermoeden. Dit was volgens de trainer van de thuisploeg Arnoud Rouwenhorst zeker niet het geval. ‘Tien minuten voor tijd maakten we de 2-1. We liepen uit naar 5-1, een fijne overwinning, maar wel een geflatteerde uitslag.’

De ploeg van Rouwenhorst kon ook wel een opsteker gebruiken, men had immers vier duels niet gewonnen en begon naar onder te kijken in 4H.

‘Dit is dan ook een lekkere overwinning, hier waren we aan toe. Voor rust maakte Stefan van de Vegte de 1-0. Diepenveen komt tien minuten na rust op 1-1 (doelpunt Davey Mooren, red.). In de laatste fase van de wedstrijd hebben we vervolgens het verschil kunnen maken. De wedstrijd golfde tot die tijd over en weer. Jim Booijink maakte in de 80e minuut de 2-1, daarna vielen de goals snel achter elkaar. Het was belangrijk dat we na de 2-1 voorsprong niet achteruit zijn gaan lopen.┬áStefan van de Vegte scoorde 3-1 en Aron Schiphorst de 4-1 en 5-1’, aldus Rouwenhorst.

Broekland kan weer meer richting de middenmoot kruipen door deze overwinning. Men staat op de tiende plaats met dertien punten uit twaalf duels. Volgende week wacht het laatste duel voor de winterstop uit tegen OVC’21 in Ommen.