Broekland haakt precies op tijd aan, na zege op Haarle (3-0)

Broekland boekte gisteren een belangrijke 3-0 zege op Haarle. De Broeklanders lieten al meerdere keren zien dit seizoen qua spelniveau niet onder te doen voor de hoger geklasseerde teams, maar verzamelden tot nu toe te weinig punten om los te komen bij de onderste plaatsen in 4H. Gisteren was het wel raak (3-0), waardoor de aansluiting met de middenmoot net op tijd lijkt gevonden.

‘Vanaf minuut één zetten wij Haarle onder druk. Dat hebben we fantastisch gedaan’, vertelt Broekland-trainer Arnoud Rouwenhorst. De oefenmeester had zijn huiswerk goed gedaan: ‘In Haarle deden we hetzelfde in de tweede helft, waardoor men in de problemen kwam. Toen wonnen zij echter nog met 1-0. Vandaag was het anders, met rust was het slechts 1-0 voor ons. We speelden prima.’

De ene treffer waar Rouwenhorst op doelt viel al heel vroeg in de wedstrijd. Na drie minuten wist Stefan van de Vegte het net te vinden (1-0).

Deed Haarle in de tweede helft dan niets terug? Rouwenhorst: ‘Wij probeerden de tweede helft vooruit te blijven gaan en vooruit te voetballen, alleen namen de krachten wel wat af. Haarle ging meer met de lange bal spelen en wat opportunistischer. We hebben in de tweede helft wel een tijdje onder druk gestaan. Maar gelukkig maakten wij, door opnieuw Stefan van de Vegte de 2-0, ongeveer tien minuten voor tijd. Toen was het eigenlijk gedaan. Aron Schiphorst schoot in de laatste minuten nog de 3-0 binnen.’

Door de zege staat Broekland op de tiende plaats met zestien punten uit veertien duels. Haarle, voor de winterstop nog even koploper, verliest de aansluiting met de top. De ploeg van trainer Richard Smit staat nu vierde, met 23 punten uit veertien duels.

Broekland speelt volgende week in Deventer tegen FC RDC. Haarle speelt thuis tegen SV Zwolle.

Foto’s: Ivo Nijboer

Overige uitslagen 4e klasse H (zondag 26 januari):

Hoonhorst-Diepenveen 0-5
DAVO-OVC’21 1-1
Lettele-FC RDC 4-1
ABS-Dalfsen 1-1
SV Zwolle-Sallandia 1-6