Broekland had graag de rust met 0-0 gehaald

In het thuisduel tegen koploper Witkampers kreeg Broekland net voor rust een tegentreffer te verwerken die het duel openbrak. ‘Uit een discutabel gegeven corner maakte zij in de 44e minuut de 0-1. Jammer want door compact te spelen wil je dit zo lang mogelijk, in ieder geval tot de rust volhouden. We kregen overigens ook de kans direct iets terug te doen, helaas was dit niet gelijk de 1-1’, zag Broekland-trainer Rouwenhorst die uiteindelijk met 2-5 verloor.

Het duel werd in de fase vlak voor en vlak na rust beslist.’Er volgde snel na de thee de 0-2 en 0-3. We kwamen daardoor nooit echt in de buurt van een mogelijkheid om te winnen,’ zag Rouwenhorst.

Ruben Simons (foto) en Tim van de Berg deden namens de Broeklanders wel wat terug (1-3 en 2-4), maar snel volgde er weer een goal van de ploeg uit Laren. De gedoodverfde titelkandidaat in 4H liet opnieuw geen steken vallen en heeft na acht duels nog de volle winst.

Voor Witkampers scoorden Bastian Beuzel en Roel Wesseldijk beiden tweemaal en Richard Kok eenmaal. Broekland speelt komende zondag opnieuw thuis, dan tegen Koninklijke UD. De Deventenaren wonnen overigens zondag met ruime cijfers van Dalfsen (6-2).