Broekland gaat niet voor één punt naar Turkse Kracht

Broekland-trainer Arnoud Rouwenhorst is helder: ‘We gaan geen aanpassingen doen en spelen ook niet om een punt te stelen bij Turkse Kracht.’ Komende zondag gaan de Broeklanders namelijk in Deventer op bezoek bij koploper in 4H Turkse Kracht. Na twee ruime overwinningen op ABS (0-5) en Lettele (4-0), wacht Broekland een mooie uitdaging!

‘De afgelopen twee overwinningen hebben we niet veel anders gedaan dan de weken ervoor. We waren echter wel effectiever in het maken van doelpunten. Ook waren de tegenstanders meer uit de onderste regionen’, verklaart Broekland-trainer Rouwenhorst. Broekland had na vijf duels nog slechts drie punten, alleen het openingsduel tegen Sallandia werd gewonnen (2-0). Daarna volgden vier nederlagen. Na de overwinningen van de laatste twee wedstrijden heeft Broekland echter de weg naar boven weer gevonden. ‘Afgelopen zondag stond het na een uur spelen nog 0-0. Toen hebben we gewisseld in aanvallend opzicht, wat gelukkig direct effect had met het doelpunt dat viel. Na de 1-0 zijn we niet achteruit gaan lopen en hebben we goed gebruik gemaakt van de ruimte die bij Lettele achterin ontstond’, kijkt Rouwenhorst nog even terug.

Broekland werd vorig seizoen kampioen in de 5e klasse en promoveerde net als Lettele, Dalfsen en Hoonhorst. Was Rouwenhorst jaloers op de competitie-start van beide mede-promovendi Hoonhorst en Dalfsen? ‘Hoonhorst is echt verrassend, die zijn goed gestart. Dalfsen hebben we inmiddels al ontmoet dit seizoen. We verloren daar met 3-2. We zijn niet minder dan hen. De vorm van de dag was toen bepalend.’ De oefenmeester ziet duidelijk de verschillen met de vijfde klasse: ‘Kansen worden in de vierde klasse sneller afgestraft. En in het druk zetten moeten we meer de momenten kiezen, als team opereren en daadkrachtiger zijn. Dat gaat steeds beter.’

Turkse Kracht, de tegenstander van komende zondag, staat twee punten ‘los’ op nummer twee Haarle en heeft van de zeven wedstrijden al zes wedstrijden in winst omgezet. ‘Turkse Kracht is een goed voetballende ploeg met jongens die op een hoger niveau zich al bewezen hebben. Voor ons is dat een mooie uitdaging. We gaan geen wijzigingen doen in onze spelwijze en onze huid er zo duur mogelijk verkopen’, besluit de Broekland-trainer.

Bij Broekland is Wout Koerhuis na langdurig blessureleed weer op de weg terug. Broekland mist alleen Nick in ’t Veld vanwege vakantie.

Scheidsrechter komende zondag is de heer Rodijk.

Turkse Kracht-Broekland, zondag 3 november 14.00u.