Broekland dendert tegen De Gazelle ongeslagen voort

Broekland start dit seizoen in 4H uitstekend. Ondanks het gemis van vier basiskrachten ten opzichte van het vorige seizoen, is men nog ongeslagen. Ook De Gazelle kon Broekland afgelopen zondag niet van de wijs brengen. De ploeg van trainer Arnoud Rouwenhorst won probleemloos met 3-1.

‘We hebben een goede wedstrijd gespeeld. Vaak spelen we tegen tegenstanders die ons terugdringen, maar afgelopen zondag was dat een keer andersom. De Gazelle heeft veel ervaring, wij zijn een jonge ploeg met veel spelers met een goed loopvermogen. We hebben het spel steeds goed verplaatst waardoor zij er niet aan te pas kwamen’, zag Rouwenhorst.

Ruben Simons (1-0) en Aron Schiphorst (2-0) wisten de Broeklanders voor rust al op een comfortabele voorsprong te schieten. Met nog een treffer van Schiphorst kort na rust was het duel beslist (3-0). De aanvaller staat na zes wedstrijden al op negen treffers dit seizoen. ‘De Gazelle scoorde nog met een kopbal (Sven Raats 3-1, red.) uit een corner een kwartier voor tijd. Daarna hebben we meteen de draad weer opgepakt, het echte geloof was er bij De Gazelle daardoor niet’, wist de trainer van Broekland.

De Deventenaren konden een eventueel slotoffensief ook weinig kracht bij zetten toen hun doelman Kiezebrink aan het einde ook nog de rode kaart ontving. Hierdoor behaalde Rouwenhorst met zijn elftal de tweede overwinning. Tel daarbij de vier gelijke spelen en men staat op tien punten en een vijfde plaats. ‘We zijn als ploeg stabieler geworden. We herkennen sneller momenten waarin we toe kunnen slaan. Onder druk raken we ook minder snel in paniek. Ondanks het gemis van vier basiskrachten ogen we volwassener’, besluit een tevreden oefenmeester.

Komend weekend speelt Broekland voor de beker. Op het eigen sportpark ontvangt men op zaterdag (16.00u) de zaterdag-derdeklasser SC Lutten.

Foto’s: Ivo Nijboer