Broekland boekt broodnodige overwinning tegen IJsselstreek

Broekland begon de laatste weken weer in de gevarenzone van 4H terecht te komen. Vandaag moest men winnen en deed dat ook thuis van IJsselstreek (3-1). Omdat de laatste overwinning alweer dateerde van 12 oktober is de overwinning tegen de hekkensluiter een broodnodige.

‘IJsselstreek staat onderaan, maar is wel een ploeg die gevaarlijk kan counteren. Toen we met 1-0 en 2-0 voor kwamen moesten we constant attent op dat gevaar zijn’, zag Broekland-trainer Arnoud Rouwenhorst.

De oefenmeester zat goed en wel op zijn trainersstoel toen Wout Koerhuis deze middag de score al opende na 30 seconden (1-0). ‘Wij waren verder in de eerste helft slordig. IJsselstreek raakte nog een keer de paal. Vlak na rust wisten we opnieuw te scoren, waardoor het 2-0 werd.’

Na de treffer van Stefan van de Vegte was het echter nog niet gedaan. IJsselstreek kwam na een uur spelen op 2-1 via Jorden Boer. Ruben Simons (foto) wist echter tien minuten voor tijd de 3-1 te maken.

Belangrijke punten die Broekland goed gebruiken om weg te blijven van de nacompetitieplaatsen. Men staat nu op de achtste plaats met 14 punten uit 11 duels. Komende zondag speelt men uit tegen nummer twee Haarle.