29 december 2014 Lees Meer →

Finale-broedertwist Van Schooten; Rohda prolongeert titel

In een redelijk gevulde Nijhof Sporthal werd vanavond in Broekland de finale van het 3e Oudejaarszaalvoetbaltoernooi afgewerkt. De uiteindelijke winnaar bleek dezelfde als die van vorig jaar: Rohda 1. In de finale versloeg Lars van Schooten zijn oudere broer Niels die aan Mariënheemse zijde stond (2-0). Jelko Wieferink en Lars van Schooten zorgden in de slotfase van de finale voor de beslissing.

Rohda 1 en 2, USV, Nieuw Heeten, Mariënheem en Koninklijke UD waren de zes overgebleven deelnemers aan de finale-avond deze editie. Mogelijk mede door de uitschakeling van Broekland 1 en 2 in de voorronde was het publiek niet met grote getalen gekomen. Jammer, want de finale-avond was spannend genoeg om veel toeschouwers te vermaken.

Zo eindigde finalepoule A met Rohda 1, USV en Mariënheem in punten volledig gelijk. Rohda 1 wist zich op basis van een beter positief doelsaldo te plaatsen voor de halve finale. USV verloor vervolgens van Mariënheem de penaltyserie, waardoor de Nieuwleusenaren naar huis konden.

In Poule B was Nieuw-Heeten duidelijk de mindere ten opzichte van Rohda 2 en Koninklijke UD. Die laatste twee ploegen speelden gelijk tegen elkaar (0-0) en wonnen beiden van de ploeg van trainer Harold Sneller. Rohda 2 plaatste zich als poulewinnaar voor de halve finale. Koninklijke UD werd tweede en moest zodoende uitkomen tegen Rohda 1.

De halve finales moesten beide duels met strafschoppen beslist worden. In de beste en leukste wedstrijd van de avond tussen Rohda 1 en Koninklijke UD eindigde het in 2-2. Rohda 1 won de strafschoppenserie uiteindelijk. Mariënheem wist zich na 0-0 en het beter nemen van strafschoppen ten koste van Rohda 2 te plaatsen voor de finale.

De naam Rohda 1 doet misschien anders vermoeden, maar de selectie van Maikel Jansen of Lorkeers en Martin Tigchelaar bestond, net als andere jaren, uit spelers die in de lagere senioren bij de Raaltenaren nog wekelijks furore maken. Enige uitzondering daarop is Lars van Schooten. Laat de technisch-vaardige middenvelder van Rohda 1 (ook op het veld) nu net in de finale zijn broer Niels bij Mariënheem treffen. De oranje-zwarten, met onder andere trainer Sander Brinkman als speler, lieten zien over behoorlijke zaalvoetbalkwaliteiten te beschikken.

De finale werd uiteindelijk beslist in de slotsecondes. Jelko Wieferink wist handig weg te draaien bij zijn tegenstander en 1-0 te maken, daarna was het nog maar een paar seconden spelen. Lars van Schooten wist nog snel de ‘nekslag’ te geven in de broedertwist: 2-0.

Koninklijke UD werd overigens derde door Rohda 2 met 3-0 te verslaan in de troostfinale. Alle uitslagen en standen terug zien? Klik hier

SportSport