Braamhaar bezocht Heeten in ‘Week van de scheidsrechter’

Afgelopen zaterdag kreeg SV Heeten Erik Braamhaar op bezoek. In het kader van de ‘Week van de scheidsrechter’, een initiatief van de KNVB, kwam de topscheidsrechter uit Enter de clubscheidsrechters van de Heetenaren in het zonnetje zetten. De voetbalbond wil landelijk daarmee de waardering uitspreken voor de ruim 30.000 scheidsrechters die wekelijks wedstrijden in goede banen proberen te leiden.

Op een zonovergoten sportpark in Heeten werden Hennie Huis in ’t Veld (foto rechts) en andere clubscheidsrechters gecoacht door Braamhaar (foto links), maar ook vooral gewaardeerd.

Huis in ’t Veld zet zich op vele manieren in voor de club uit Heeten. Als scheidsrechter staat hij (bijna) wekelijks op het veld om een wedstrijd van het tweede elftal of een lager seniorenelftal van zijn club te fluiten.

Verenigingen werden afgelopen weekend opgeroepen om op eigen wijze de arbiters uit te lichten. Voor de leukste acties gemeld via Facebook en Twitter kunnen verenigingen een spelregelavond onder leiding van een topscheidsrechter winnen bij hun vereniging.

Foto: Henk Vloedgraven