Botteghin doet zijn oude club ‘pijn’ (0-1)

PEC Zwolle verloor vanavond in eigen huis van FC Groningen (0-1). Verdediger Botteghin werd uiteindelijk de matchwinner in het belangrijke duel met name voor de uitploeg. Door de winst doen de Noorderlingen een goede stap in de richting van de play-offs voor een Europees ticket.

Het lukte de Zwollenaren vanavond niet om Groningen-doelman Bizot te passeren. Bizot wisselde prima reddingen af met foutjes die hem bijna duur kwamen te staan. Zo speelde de goalie tien minuten voor rust PEC Zwolle-spits Benson recht in de voeten. Gelukkig voor hem kon hij dit zelf herstellen.

PEC Zwolle mistte overigens niet alleen de geblesseerde Mokotjo op het middenveld, maar ook Saymak. De aanvaller kwam te laat op de wedstrijdbespreking en mocht op de tribune plaatsnemen van trainer Ron Jans. De oefenmeester zag dat zijn ploeg (en ook verdediger Lachman) zijn handen vol hadden aan met name de talentvolle Zivkovic en buitenspeler Kostic. De eerstgenoemde Groningse aanvaller, die naar Ajax verkast in de zomer, was in de tweede helft dichtbij een doelpunt, maar mikte net naast.

Braziliaan en oud-FC Zwolle-speler Eric Botteghin mikte even daarna voor FC Groningen wel aan de goede kant van de paal. De centrale verdediger kopte halverwege de tweede helft de bal achter PEC Zwolle-doelman Boer. Jans bracht uiteindelijk nog Broerse in als extra aanvaller. Na nog wat rommelige momenten voor het Groningse doel floot scheidsrechter Van Boekel echter voor het eindsignaal bij een eindstand 0-1.

PEC Zwolle gaat door de plaatsing voor de bekerfinale, zo goed als zeker Europa in. Plaatsing voor play-offs (8e plaats) via de eindstand in Eredivisie zal in ieder geval een hele lastige kwestie worden. Met nog drie wedstrijden te gaan staat men op de negende plaats met 38 punten. Dat is vier punten achter nummer acht FC Groningen. De volgende wedstrijd voor PEC Zwolle is volgende week zondag. Men speelt dan in Waalwijk tegen RKC. Aanvang 14.30u.

PEC Zwolle-FC Groningen 0-1

70′ 0-1 Botteghin

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Lachman, Van der Werff, Van Hintum, Klich (66′ Nijland), Gravenbeek, Narsingh (46′ Fernandez), Drost, Thomas (82′ Broerse), Benson.

Foto: Johan Wolff