Boschker, Bosvelt, Numan en vele anderen komen naar Rohda!

Een indrukwekkende selectie van vooral Oostelijke oud-profvoetballers, waaronder de nodige ex-internationals, gaat het vrijdagavond 24 oktober op het veld van Rohda Raalte opnemen tegen een elftal van vroegere Sallandse topamateurs. Daarnaast komen nu actieve Sallandse profvoetballers zoals Nick Marsman (FC Twente), Maikel Kieftenbeld (FC Groningen) en Teije ten Den (Go Ahead Eagles) voor een speciale signeersessie naar sportcomplex Tijenraan. De gehele opbrengst van dit voetbalspektakel gaat naar de nieuwbouw van het hospice in Raalte en is onderdeel van Sallands laatste tentfeest.

Organisator van de avond is Raaltenaar Gerard Marsman, directeur van de CBV (Coaches Betaald Voetbal), vader van FC Twente-keeper Nick Marsman (foto) en zowel in het verleden als nu actief betrokken bij (onder meer) ROHDA Raalte. Marsman krijgt alle medewerking van de Raalter hoofdklasser en wordt deze vrijdagavond geholpen door de ROHDA-veteranen en andere vrijwilligers die zich spontaan hebben aangemeld. Door zijn vele contacten in de voetbalwereld wist Marsman, geholpen door René Eykelkamp uit Hoonhorst en Vitesse-trainer Peter Bosz een groot aantal oud-voetballers enthousiast te krijgen voor deze benefietwedstrijd in Raalte.

Voor de selectie van FC Oostelijk Goud (ook wel Oostelijk Oud genoemd) hebben in ieder geval al toegezegd:
Sander Boschker
Arthur Numan
Youri Mulder
Boudewijn Pahlplatz
Kees van Wonderen
Arne Slot
Albert van der Haar
Bert Konterman
Harry Decheiver
Rene Eijkelkamp
Paul Bosvelt
Niels Wellenberg
Martin Koopman

In de selectie van de gelouterde Salland Boys zijn een groot aantal regionale amateurclubs vertegenwoordigd. Paul Reinders, Willy Herder, Wibo Jonkman speelden in de kleuren van ROHDA Raalte, Raymond Pot en Willem Mulder in het groen van Heino, Stefan Kieftenbeld en Jeroen Doorgeest zagen het meer zitten in het blauw-wit van SV Raalte, terwijl onder meer Michel Marsman (Broekland), Jan Oosterwijk (Lettele en ROHDA), Johan van de Berg (Lemelerveld), Berry Broekhof (Wijhe), Alfons Spikker (Lettele) en Arjan Meijerink (Heeten en Rohda) hun eigen voorkeursclubs hebben.

Om 18:00 uur begint de speciale signeersessie met vijf Sallands- Twentse eredivisiespelers. Daarvoor komen Thomas Bruns (uit Wierden namens Heracles), Teije ten Den (de jonge Raaltenaar is succesvol bij Go Ahead Eagles), Nick Marsman (de jonge Raaltenaar is vaste keeper van FC Twente), Maikel Kieftenbeld (uit Lemelerveld en aanvoerder van FC Groningen) en Mustafa Saymak (uit Schalkhaar en actief bij het sterke PEC Zwolle). Alle vijf hebben toegezegd onder voorbehoud van toestemming van club en trainer in verband met het competitieprogramma.

De wedstrijd begint om 19:00 uur ’s avonds en staat onder leiding van presentator-scheidsrechter Evert ten Napel. Hij wordt geassisteerd door Edwin Jonkman en Hans Essink. TV-presentatrice Carrie ten Napel zal het gehele programma deze vrijdagavond presenteren.

Entree volledig voor Hospice.
Locatie: Rohda terrein

Aanvang Wedstrijd: 19:00 uur
Aanvang Signeersessie: 18:00 uur

Entree volwassenen € 5,-
Kinderen t/m 12 jaar € 2,-

Kijk voor meer informatie over alle activiteiten rond Sallands laatste tentfeest: sallandslaatstetentfeest.nl

Foto: Johan Wolff