Heino-Wijhe – Afgelopen zomer maakt Douw Booij uit Wijhe de overstap van Wijhe’92 naar Heino. De zeven jaren ervoor was hij een vaste waarde in de hoofdmacht van de roodhemden. Als spelbepalende middenvelder legde hij de basis voor vele tientallen doelpunten, waarmee de club ook het nodige succes oogstte. Aanstaande zondag staat Douwe echter in de basiself van VV Heino en moet hij het opnemen tegen zijn oude maten van de ploeg die nog steeds getraind wordt door…. zijn vader Alex Booij.
Het toeval wil dat de VV Heino deze zondag heeft uitgeroepen tot Crazy Sunday. Een korte belronde leert echter dat zowel Douwe als vader Alex zich in de aanloop naar deze streekderby niet gek laten maken.

Alex (links) en Douwe Booij (hier nog in Wijhe-tenue) laten zich in de aanloop naar Crazy Sunday niet gek maken.

 

Douwe Booij:“Dit is wel een andere wedstrijd dan al die anderen. Is toch apart. Bijzonder om dit eens mee te maken. Maar qua voorbereiding zal het niet veel anders zijn dan andere weken. Ik woon nog thuis. Dus ’s morgens eerst samen aan de ontbijttafel en dan zien we elkaar ’s middags bij de wedstrijd. Zo simpel is dat”

Vader Alex Booij staat er al even nuchter in: “Wat ik Douwe na het ontbijt zeg? Ach, de voorbereiding zal hetzelfde zijn als altijd, Zowel voor Douwe als voor mij, een beetje bijgelovig misschien! In huize Booij wordt er eerst uitgebreid ontbeten en dan breng ik Douwe naar Heino en wens hem succes, wat hij mij ook wenst (weet ik zeker). Daarna ga ik naar Wijhe en kijk naar het 2e, bespreking en naar Heino”.
Douwe startte in het seizoen 2005/2006 in de vierde klasse. In datzelfde seizoen promoveerde Wijhe naar de derde klasse, om twee jaar later na een kampioenschap door te stomen naar de tweede klasse. Booij was bij Wijhe’92 een vaste kracht op het middenveld. Na vervolgens nog eens drie jaar in de tweedeklasse besloot Booij te vertrekken naar Heino, een keuze waar hij geen moment spijt van heeft. “Heino is plezierige club waar het allemaal net een tikkeltje professioneler aan toe gaat”.
Trainer Marc Lobbert plaatste Booij in de defensie, als laatste man. De laatste wedstrijden werd hij echter toch ook weer regelmatig op zijn oude plek geposteerd. Of dát de reden is dat de groenhemden inmiddels vijf wedstrijden achter elkaar wonnen wil Douwe niet direct zeggen. “Ik speel waar de trainer me nodig heeft”. Of Booij zondag op het middenveld zal starten of als laatste man zal moeten blijken. Zeker is in ieder geval dat Jorik Hollewand vanwege een schorsing niet speelt en Lobbert een oplossing moet vinden voor deze positie.

De grote uitdaging en opdracht voor Douwe (met Heino) is om de zesde zege op rij te pakken om aan te haken bij de koplopers in 2J én om goede zaken te doen in de strijd om de tweede periodetitel.

Voor pa Alex Booij is een andere klus te klaren. Zijn ploeg staat na tien wedstrijden té laag in het klassement en daar zal de ex-profvoetballer van PEC Zwolle zeker iets aan willen doen. Zeker nu bekend is dat hij de SV Wijhe aan het eind van het seizoen zal verlaten.  Afgelopen week werd een eerste stap gezet door AJC’96 te verslaan (in Wijhe werd het 5-2, met een spectaculaire slotfase) en dat zal ongetwijfeld naar meer smaken. Booij kan beschikken over een fitte en brede selectie. Alex Booij: “Ik heb er in ieder geval zin in en ik weet dat Douwe dat ook heeft. Ik hoop op een goede en vooral sportieve wedstrijd tussen twee fantastische verenigingen, waarin wij deze keer aan de goed kant van de score zullen staan”.

Zie ook de sportieve voorbeschouwing van Alex op deze wedstrijd, via onderstaand link: ‘Wij staan te laag’
(foto’s: internet/J.Hulsman)