Boer per direct naar Ajax

PEC Zwolle-doelman Diederik Boer vertrekt per direct naar Ajax, aldus AD-verslaggever Johan Inan. Kort voor het verstrekken van de transferdeadline morgen kwam door het aanstaande vertrek van Vermeer naar Feyenoord een keepersvacature vrij in Amsterdam.

De 33-jarige Boer groeide op in Emmeloord en maakte vanaf 1995 de overstap van Flevo Boys naar PEC Zwolle. Sinds 2001 is hij veertien seizoenen onderdeel van de eerste selectie geweest. Eerst als reservedoelman, later als vaste waarde. Onlangs won Boer nog de KNVB-beker en de JC-schaal met zijn club.

De goalie zal in Amsterdam reservedoelman worden achter international Jasper Cillessen. Een rol die Boer graag aangrijpt en voor Kenneth Vermeer geen optie meer was. Ajax betaalt ongeveer één miljoen euro voor de doelman. Een bedrag dat men bij Ajax ook ontvangt voor Vermeer vanuit Rotterdam. De Telegraaf laat weten dat doelman uit Emmeloord voor drie seizoenen gaat tekenen bij Ajax.

Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle, over de transfer op de eigen officiële website: ‘De club gunt Diederik deze overgang. Hij heeft altijd alles gegeven voor PEC Zwolle en is samen met de club door ontwikkelt. Dat hij nu deze stap naar de landskampioen kan maken, is voor zowel hem als PEC Zwolle goed. Het toont de groei die wij als club hebben doorgemaakt, dat we steeds vaker spelers aan de Nederlandse top verkopen. Uiteraard staat er een serieuze transfersom tegenover en zijn wij ons momenteel aan het beraden over een opvolger.’