Bliksemstart laat Dalfsenaar Pouwels snel stralen bij GA Eagles

Toen Maarten Pouwels (19) begin mei tekende bij GA Eagles hadden velen gedacht dat de Dalfsenaar nog wel het nodige aanpassingsvermogen nodig zou hebben. De technische aanvaller maakte immers een overstap van de kampioen-derdeklasser SV Dalfsen naar een ambitieuze Eerste Divisionist. Inmiddels is de voorbereiding bijna voorbij en blijkt Pouwels vele ogen in Deventer te hebben geopend.

De bekroning van een prima voorbereiding kreeg Pouwels vrijdagavond door in het oefenduel tegen Sparta in de eigen Adelaarshorst te scoren. De lange en technisch begaafde Sallander scoorde met een bekeken schuiver op aangeven van andere nieuweling Richard van der Venne (FC Oss). Daarmee eindigde de laatste echte test in een 3-0 overwinning.

GA Eagles-trainer Stegeman, ook nieuw als hoofdtrainer in Deventer, renoveerde de selectie op vele posities. Na een dramatisch verlopen vorig seizoen is de stemming op basis van de huidige voorbereiding een stuk opgewekter. De Deventenaren weten dat de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen enkele grootmachten kent. Met Roda JC, NEC, Sparta en FC Twente kent komend vele kanshebbers voor de titel. Wie weet kunnen de Deventenaren als outsider mee in het grote geweld.

Terug naar Pouwels. Met totaal zes goals gaf de 19-jarige aanvaller zijn visitekaartje af (SV Terwolde; 2x, Sallands Streekteam; 2x, FC Emmen; 1x en Sparta; 1x). Op basis van invalbeurten en de goals mag je stellen dat de Dalfsenaar het vertrouwen krijgt van de technische staf in Deventer. Wordt dit geen seizoen van wennen en aanpassen, maar van gelijk stralen?

Komende vrijdag start GA Eagles de competitie thuis tegen Jong FC Utrecht.

Foto: OrangePictures